GroenLinks-PvdA met Esmah Lahlah op campagne in Tilburg

5 redenen om op GroenLinks-PvdA te stemmen


De verkiezingen staan voor de deur. En jouw stem maakt het verschil. Je kunt kiezen voor een groener en socialer Nederland. Hier zijn 5 redenen waarom je op 22 november GroenLinks-PvdA kan stemmen.

1. Je kiest voor eerlijk klimaatbeleid

Elk jaar worden er records verbroken, van de warmste zomers tot de zwaarste stormen. De klimaatcrisis is niet meer iets van de toekomst, hij is hier en nu. Ondertussen geeft Nederland ontzettend veel belastingvoordeel aan het gebruik en de productie van olie, gas of kolen. Deze fossiele subsidies liggen tussen de 39,7 en 46,4 miljard.

Wij willen daar zo snel mogelijk een einde aan maken, en zorgen dat de grootste vervuilers het meeste bijdragen aan de klimaattransitie, niet het individu. Onze plannen lees je hier.

2. Je kiest voor de helft minder armoede na 4 jaar

Iedereen heeft recht op een woning, goede zorg en een salaris waar je écht van kunt rondkomen. Rechtse kabinetten hebben steeds de kant van de rijkste Nederlanders en grote bedrijven gekozen. Het resultaat? Onbereikbare zorg, een tekort aan betaalbare woningen en gezinnen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Een systeem dat gericht is op winst, niet op welzijn.

Dat moet en kan anders! Uit de onafhankelijke doorrekening van het CPB blijkt dat onze plannen goed zijn voor een halvering van de armoede, én de meeste koopkracht oplevert van alle partijen.

3. Je kiest voor een betrouwbare overheid

Veel mensen zijn het vertrouwen in de overheid kwijt en dat is begrijpelijk. Belangrijke lokale voorzieningen als de bibliotheek, het zwembad, een zorgcentrum of buslijn zijn wegbezuinigd. Veel Groningers zijn nog steeds niet geholpen met de aardbevingsschade, en talloze gezinnen verloren hun huis, baan of zelfs hun kinderen vanwege fouten op een toeslagformulier.

Dat kan niet. De overheid kan alleen vertrouwen terugkrijgen, als het zelf vertrouwen geeft. Mensen hebben het recht om met respect te worden behandeld. Wie ze ook zijn. De overheid moet keuzes maken en concreet resultaat laten zien. Zo pakt GroenLinks-PvdA dat aan.

4. Je kiest voor een sterk, groen en solidair Europa

Voor een veilig en eerlijk Nederland, kunnen we niet zonder een sterk en daadkrachtig Europa. We bouwen in Nederland en in de EU voort op de Green Deal, zodat Europa in 2040 klimaatneutraal is. We verlenen economische, humanitaire en militaire steun aan Oekraïne. En we zorgen voor een rechtvaardig, menselijk en realistisch vluchtelingenbeleid. Want een groen en verenigd Europa is goed voor ons allemaal.

5. Je kiest voor één visie: samen kan het

De verkiezingen op 22 november zijn spannender dan ooit. Het is meer dan twintig jaar geleden dat we in Nederland een linkse premier hadden, een keerpunt is nu mogelijk. Tegelijkertijd dreigt het alternatief: de VVD en NSC spraken allebei hun voorkeur uit voor rechtse en conservatieve kabinetten.

Met een stem op GroenLinks-PvdA, kies je voor partijen die geloven dat samenwerken Nederland sterker maakt. Met één visie, één verkiezingsprogramma, en één kandidatenlijst kunnen we echt verandering brengen.

Onze plannen voor een groener en socialer Nederland liggen klaar. En dat is waarom je 22 november op GroenLinks-PvdA moet stemmen. Help ons de grootste te worden. Samen kan het!

Samen kan het - campagnevideo
01:00

Hoe willen wij Nederland veranderen? In deze video leggen we het uit in één minuut.