Word lid – dubbellidmaatschap

Steun onze linkse beweging

We staan sterker met elkaar!

Sta voor jouw idealen

Wij kiezen voor een land waar iedereen aan de slag kan, en je een eerlijke beloning krijgt voor je werk. Waar je goed kunt wonen in een geïsoleerd huis, en niet hoeft te wachten op fatsoenlijke zorg als dat nodig is.

Een Nederland waarin we elkaar vertrouwen, en iedereen gelijkwaardig behandelen. Waar je altijd kan rekenen op een steuntje in de rug, en waar de markt niet belangrijker is dan de mens of natuur. Voor elkaar, en voor volgende generaties.

Als lid van de PvdA en GroenLinks help je om deze idealen waar te maken. Hoe groter de partijen, hoe meer we samen voor elkaar krijgen. Steun ons, al vanaf vier euro per maand.

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt het?

  Met dit formulier kun je in één keer lid worden van twee partijen: GroenLinks en de Partij van de Arbeid.

  Je gegevens worden doorgestuurd naar beide partijen en je ontvangt per mail een bevestiging. Daarna krijg je onze welkomstpakketten en meer informatie over wat je kunt doen met jouw lidmaatschap.

  Ook houden we je op de hoogte van het nieuws binnen de partijen. Je kunt je mailvoorkeuren bewerken in Mijn GroenLinks of MijnPvdA.

 • Kan ik meteen meedoen met de Linkse Vrienden-actie?

  Natuurlijk! Zodra je lid bent van (een van) onze partijen, kun je meedoen met de actie ‘Linkse Vrienden’. Je leest er hier alles over.

 • Wat kan ik doen met mijn lidmaatschap?

  We zijn erg gesteund met jouw lidmaatschap. Op basis van het aantal leden ontvangen wij namelijk ook subsidie, dus jouw steun levert twee keer inkomsten op. Al onze activiteiten – van lokale acties in jouw buurt tot onze inzet in de Tweede Kamer en het Europees Parlement – vloeien voort uit de subsidie en contributie van leden.

  Maar daar blijft het niet bij. Als lid van de partijen kun je ook:

  • Deelnemen aan onze trainingen en opleidingen
  • Deelnemen aan onze evenementen door het hele land
  • Aansluiten bij een thema-netwerk
  • Meedraaien in het hart van onze campagnes
  • Politieke ambitie waarmaken, landelijk of lokaal
  • Meebepalen over de koers van onze partijen
  • Jouw stem laten horen op een van de vele ledenbijeenkomsten
 • Kan ik lid worden van de jongerenpartijen?

  Ja, dat kan! Als je tussen de 16 en 28 jaar oud bent, kun je combi-lid worden van GroenLinks & DWARS en de PvdA & de Jonge Socialisten (de JS). Dit kost niets extra. Geef het aan in het formulier, wij zorgen dat het in orde komt.

  Ben je tussen de 12 en de 16 jaar oud, dan kun je wel lid worden van DWARS en de JS, maar nog niet van GroenLinks en de PvdA. Kijk op hun websites voor meer informatie.

 • Kan ik meestemmen over de koers van de partijen?

  Ja! Leden bepalen de koers van onze partijen. Als lid van beide partijen mag je bij beide partijen stemmen tijdens congressen en online ledenraadplegingen.

  Bij GroenLinks mag je drie maanden na de start van je lidmaatschap stemmen. Bij de PvdA moet je een maand lid zijn én je eerste contributie hebben betaald. Je wordt per mail geïnformeerd over stemmingen.

 • Kan ik lid worden vanuit het buitenland?

  Ja, dat kan! Om jouw gegevens goed te registreren is het wel handiger om je via de mail aan te melden. Hiervoor kun je een mail sturen naar [email protected] of [email protected].

 • Wijzigen van je lidmaatschap

  Wijzigingen van je mailvoorkeuren, contactgegevens, adresgegevens of contributie kun je zelf doorgeven via Mijn GroenLinks of MijnPvdA, of door te mailen naar [email protected] of [email protected].

  Hier kun je ook terecht voor vragen over jouw lidmaatschap.