Agenda

Wil jij in actie komen met de links-progressieve beweging? Dat kan. De Europese verkiezingen komen eraan en GroenLinks-PvdA is overal te vinden. Op deze pagina lees je welke events, demonstraties en bijeenkomsten je allemaal kunt bezoeken. Hou deze agenda in de gaten voor nieuwe data!

Filmpremiere 'Everyone's business'

29 mei 2024

Graag nodigen we je uit voor de Nederlandse premiĆØre van de documentaire Everyoneā€™s Business, gemaakt door ARTE. De film volgt het (zenuw)slopende proces van de totstandkoming van de Europese ā€œanti-wegkijkwetā€, . Aansluitend vindt een panelgesprek plaats met onder andere initiatiefnemer van de wet Lara Wolters (EuroparlementariĆ«r GL-PvdA). En afsluitend is er uiteraard een borrel.
Iedereen is welkom, wel even aanmelden! Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Datum: 29 mei
Tijd: 15:30 inloop, 16:00 begin film

Uitgebreidere info nodig? Kijk dan hier!


Een vuist tegen de lange arm!

29 mei 2024

Op 29 mei gaan we in gesprek over de invloed van de lange arm van
buitenlandse regimes op Nederland en Europa met o.a. Europarlementariƫr
Thijs Reuten, Tweede Kamerlid Kati Piri, antropoloog Thijl Sunier en
meer. Een bijzondere avond met politici en vertegenwoordigers van
verschillende gemeenschappen. PvdA-raadslid Mohamed Talhaoui zal de avond modereren en GroenLinks-raadslid Mahaar Fattal zit ook in het
programma. Dat belooft een boeiende avond te worden! Het precieze programma vind je hier. Ben jij er ook bij? Meld je dan aan!

Klimaatmars op de Zuidas

31 mei 2024

De klimaatcrisis raakt ons allemaal en de overheid blijft maar miljarden stoppen in fossiele subsidies voor vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een overheid die het belang van mensen boven het belang van winst plaatst.

Om hier aandacht voor te vragen is vrijdag 31 mei om 14:00 de Klimaatmars op de Zuidas in Amsterdam. En wij lopen natuurlijk mee. Om onze rood-groene beweging te laten zien, vragen we iedereen om in groene en/of rode kleding te komen.

Loop gezellig met ons mee en blijf op de hoogte! Meld je hieronder aan, dan krijg je binnenkort een mail met alle informatie.

Bas Eickhout en Frans Timmermans op het podium van het GroenLInks-PvdA congres. Ze hebben hun handen om elkaars schouders en in de lucht.

Voor Europa' met Bas Eickhout en Frans Timmermans

2 juni 2024

We gaan bijna naar de stembus! Samen trappen we de laatste fase van de campagne af in De Vorstin in Hilversum. Met Frans Timmermans, lijsttrekker Bas Eickhout en een special appearance van Geert Mak.

Wij gaan bij deze verkiezingen voor een groen, sociaal en sterk Europa. En dat lukt niet zonder jou! Dus stel al je vragen aan Frans en Bas, en hoor hoe jij kunt bijdragen aan een geweldige uitslag. Aanvang 20.00 uur. Tot dan!

Filmvertoning: 20 days In Mariupol

2 juni 2024

Op zondag 2 juni organiseren we in Eindhoven een vertoning van de Oscar-winnende documentaire ā€˜20 days in Mariupolā€™. De documentaire laat zien hoe een team van OekraĆÆense journalisten vast komt te zitten in de belegerde stad, en desondanks hun werk als journalist proberen voort te zetten door de Russische oorlogsmisdaden vast te leggen. Na afloop van de vertoning praten we na met o.a. OekraĆÆense ambassadeur Oleksandr Karasevych, en kandidaat-EuroparlementariĆ«r Marit Maij. Samen bespreken we hoe de oorlog in OekraĆÆne er vandaag de dag uitziet en wat er 6 juni bij de Europese verkiezingen op het spel staat.

Datum: Zondag 2 juni
Tijd: 19:00

Verkiezingsdag

6 juni 2024

Op donderdag 6 juni zijn de Europese Parlementsverkiezingen! Dit is het moment om je te laten horen voor een sterk, groen en sociaal Europa. We hebben elke stem nodig. Help jezelf herinneren en ga stemmen voor Europa!

Een rij klappende mensen op ons congres: Jesse Klaver, Bas Eickhout, Frans Timmermans, Esmah Lahlah, Katinka Eikelenboom en Esther-Mirjam Sent.

Uitslagenavond

6 juni 2024

Wordt de gezamenlijke lijst van GroenLinks-PvdA de grootste bij de Europese verkiezingen? Het wordt ontzettend spannend. Samen met jou volgen we de uitslagen op donderdagavond 6 juni in TivoliVredenburg in Utrecht! Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom. Bas Eickhout, Frans Timmermans en al onze kandidaten zijn erbij en tussendoor is er muziek! Toegang is helemaal gratis.

Wat organiseert GroenLinks-PvdA nog meer?

Naast de landelijke events op deze pagina, organiseren onze partijen nog veel meer in onze afdelingen. Van debatavonden tot huis-aan-huis-acties, van demonstraties tot ledenvergaderingen. Wil je weten wat er in jouw buurt te doen is, dan kun je het beste zoeken via jouw lokale GroenLinks-afdeling of PvdA-afdeling.