Afrikadag 2023: Klimaatrechtvaardigheid voor Afrika

Zaterdag 18 november is de jaarlijkse Afrikadag terug

Zaterdag 18 november is de jaarlijkse Afrikadag. Dit evenement – georganiseerd door de buitenlandstichting van de PvdA, de Foundation Max van der Stoel, en de International Foundation GroenLinks – is al 25 jaar hét event over Afrika in Nederland. Een dag vol workshops, debatten, lezingen, cultuur, en nog veel meer!

Dit jaar staat er één thema centraal op de Afrikadag: klimaatrechtvaardigheid. Overal ter wereld worstelen mensen met klimaatverandering, de grootste uitdaging van onze tijd. Maar nergens is de uitdaging zo groot als in Afrikaanse landen, terwijl zij geen grote veroorzaker zijn. Daarom eist een steeds bredere beweging rechtvaardig klimaatbeleid – ook in het buitenland. Op 18 november gaat het daarover in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. We gaan in discussie over olievervuiling in de Nigerdelta, organiseren een verkiezingsdebat tussen kandidaten voor de aanstormende Tweede Kamerverkiezingen, praten met Nederlandse en Afrikaanse vakbonden, en luisteren naar speeches van klimaatactivisten.

Met: Oegandese klimaatactiviste Hilda Flavia Nakabuye van Fridays for Future Uganda, schrijver en journalist Babah Tarawally, Kamerleden Suzanne Kröger en Joris Thijssen (GroenLinks-PvdA), Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA), oud-minister Jan Pronk, Amsterdams raadslid Milka Yemane (GroenLinks) en vele anderen.

Aan cultuur is geen gebrek, met een modeshow, een literatuurprogramma’s door Boekhandel Athenaeum en een spetterend live optreden van Rotterdamse “hiphopkid with a Ghana soul” Kay Slice.

Ben jij erbij? Koop nu je tickets! Ga naar www.afrikadag.nl/nl/tickets

GroenLinks-PvdA met Esmah Lahlah op campagne in Tilburg

Vandaag zijn de verkiezingen!

We hebben de kans om Nederland weer vooruit te brengen, en echt aan de slag te gaan. Samen kan het!

Stem 22 november op GroenLinks-PvdA