Portret van Joris Thijssen
16

Joris Thijssen

Woonplaats
Muiderberg
Functie
Tweede Kamerlid PvdA
Volg mij op

Het is tijd voor dappere wetten die op een rechtvaardige manier klimaatverandering stoppen en het leven voor ALLE mensen beter maken.

Het is tijd voor dappere wetten die op een rechtvaardige manier klimaatverandering stoppen en het leven voor álle mensen beter maken. Met de samenwerking tussen Groenlinks en Partij van de Arbeid bundelen we de krachten van dé klimaatpartij van Nederland, en de partij van Nederland die vaker grote, sociale veranderingen voor elkaar heeft gekregen. Zo vormen we een links progressief blok en daarmee een grote machtsfactor in het parlement – zodat die dappere wetten er ook echt gaan komen.  

Al ruim 25 jaar werkt Joris Thijssen (1974) met hart en ziel aan een balans tussen de aarde en haar 8 miljard bewoners. Hij begon in 1996 als vrijwilliger bij Greenpeace en na talloze campagnes stopte hij er 25 jaar later als directeur om Tweede Kamerlid van de PvdA te worden. 

Joris is Cum Laude afgestudeerd in Lucht- en Ruimtevaart Techniek bij Nederlands’ eerste astronaut, Wubbo Ockels. Joris heeft een vriendin en twee kinderen.

Toelichting kandidatencommissie

De kandidatencommissie ziet in Joris de groene en sociale beweging samenkomen. Met diepe wortels in de klimaatbeweging zet deze voormalig activist zich met volle overtuiging in voor klimaatrechtvaardigheid. Hij laat zien dat de overgang naar een groene economie alleen gaat lukken als we daar samen aan werken en niemand in de steek laten. De kandidatencommissie draagt hem met veel plezier voor op plek 16 op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.