Portret van Barbara Kathmann
Woonplaats
Rotterdam
Portefeuille
Digitale Zaken en Privacy
Volg mij op

Om ons heen is het vaak een bende, een plek van haat, verdriet en zeer, soms lijkt er alleen maar ellende en toch is het moois altijd met meer.

Politiek kan mensenlevens maken of breken. Mijn jaren als gemeenteraadslid en later wethouder in Rotterdam, maar ook als oprichter van Stichting Jarige Job waren voor mij het bewijs dat je in de politiek gigantisch het verschil kan maken voor een mensenleven. De afgelopen twee jaar in de Tweede Kamer en mijn deelname aan de parlementaire enquetecommissie Groningen bevestigden voor mij dat dat nog weleens wordt vergeten in Den Haag. 

Het is dus niet zo gek dat het vertrouwen in de overheid historisch laag is. Het mooie is dat dat vertrouwen ook weer kan worden teruggewonnen. Dat kan met concrete voorstellen waarmee mensen vooruit kunnen. Dat kan door de noden en oplossingen van de straat naar Den Haag te brengen. Dat kan door te luisteren. Dat is dan ook hoe ik in Den Haag wil werken.

Mijn drie jongens zijn mijn grote drijfveer. Als ik aan hun toekomst denk en dus aan die van ons allemaal, dan voel je aan alles dat het roer om moet. En het roer kan om! Overal zie je jong en oud opstaan voor een socialer en duurzamer Nederland. Onder die beweging wil ik samen met jullie de komende vier jaar vanuit de Tweede Kamer de schouders zetten.