Help jij om de post-COVID-zorg te verbeteren?

Voor bijna een half miljoen Nederlanders is de coronacrisis nog lang niet voorbij. Zij hebben post-COVID. Voor een deel van hen staat het leven helemaal op pauze: ze kunnen niet naar hun werk, niet naar school, niet voor hun kinderen zorgen, niks meer.

Er zijn zo’n 90.000 volwassenen en kinderen die niet meer kunnen leven, alleen maar overleven. Sommigen kregen post-COVID door een corona-infectie tijdens hun werk in de zorg. Toch is er nu bijna geen zorg voor hen.

Dat moet nú veranderen, en dat kan ook. De Tweede Kamer stemt op 15 februari over voorstellen van ons Kamerlid Julian Bushoff om mensen met post-COVID te helpen. GroenLinks-PvdA wil twee dingen bereiken. Om te beginnen moeten er post-COVID-poliklinieken komen waar mensen eindelijk goede zorg kunnen krijgen. En daarnaast willen we een betere compensatieregeling voor zorgmedewerkers met post-COVID.

Wat je kunt doen

Jij kunt ons helpen om post-COVID bovenaan de politieke agenda te krijgen. Teken deze twee petities voor poliklinieken en eerlijke compensatie. Tienduizenden mensen hebben al getekend, maar we hebben alle steun nodig om onze voorstellen door de Kamer te loodsen.

1. Open poliklinieken voor post-COVID

Help patiënten leven, en niet overleven. Teken de petitie voor post-COVID-poliklinieken zodat mensen die hulp kunnen krijgen die ze verdienen.

2. Steun zorgmedewerkers met post-COVID

Onze zorghelden verdienen meer dan applaus. Teken de petitie voor een betere compensatieregeling voor zorgmedewerkers met post-COVID.