De week van Frans #1: Het wordt altijd wel weer licht

De week van Frans #1: Het wordt altijd wel weer licht

Twintig bezoeken in vier weken. Van Reimerswaal tot Bellingwolde, van Tilburg tot Woudsend, Breda tot Leeuwarden, Heerlen tot Zwolle, Roosendaal tot Amsterdam, overal zijn mensen druk in de weer om kansen te grijpen en problemen op te lossen.

Bij Quietcommunity Roosendaal om te praten over armoedebestrijding

Overal zijn mensen druk in de weer om kansen te grijpen en problemen op te lossen.

Frans Timmermans

Soms mensen die van het leven nog nooit een cadeautje hebben gehad. Ook mensen die hun ervaring en kennis willen inzetten om ervoor te zorgen dat diegenen die het nodig hebben een steuntje in de rug krijgen. 

Zeker, er valt veel te verbeteren aan ons land, veel (zelf)vertrouwen terug te winnen, en er is ook veel achterstallig onderhoud. Maar er is zoveel goede wil, soms tegen de klippen op. Er is zoveel warmte, zorg voor elkaar, hunkering naar een beter, eerlijker, veiliger land.

Ontmoeting met werknemers van de Intratuin in Arnhem

Er is zoveel goede wil, zoveel warmte, en zoveel hunkering naar een beter, eerlijker, veiliger land.

Frans Timmermans

Waar we mekaar weer zien en weer meer naar mekaar luisteren. Waar we meer gaan geloven in ons vermogen samen de schouders eronder te zetten om zaken te fixen die te lang zijn blijven liggen en zo van een klein tot een levensgroot probleem zijn geworden.

In Zeeland om te praten over het openbaar vervoer

In de komende weken wil ik een deel van de ervaringen met jullie delen. Omdat ik soms ben geschrokken en soms heel verdrietig ben geworden. Maar altijd weer aan het einde van een ontmoeting ben ik vertrokken met een hart vol hoop en een hoofd vol ideeën waar ik mijn voordeel mee kan doen en hopelijk kan bijdragen aan het aanblazen van het vuur van vertrouwen dat weer moet gaan branden in de harten van iedere inwoner van ons land.

Op bezoek bij Familieschool Al Wafa in Amsterdam, over ondersteuning van jongeren

Ik ben aan het einde van een ontmoeting vertrokken met een hart vol hoop en een hoofd vol ideeën.

Frans Timmermans

Ik schrijf deze woorden onderweg in Groningen en denk daarbij aan de woorden van Ede Staal: “er is geen nacht zo donker geweest, of het wordt altijd wel weer licht”.

De week van Frans #1: Het wordt altijd wel weer licht

Benieuwd hoe wij Nederland weer vooruit willen helpen?

We zetten ons in voor klimaatactie, gelijkwaardigheid en een betrouwbare overheid. Met publieke voorzieningen waarop je kunt rekenen. En we investeren in een fijne, duurzame samenleving voor onszelf en de volgende generaties.