Frans Timmermans als lijsttrekker gekozen

Frans Timmermans als lijsttrekker gekozen

Frans Timmermans is gekozen als lijsttrekker van GroenLinks-PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023. Dat hebben de partijbesturen vandaag bekendgemaakt na een stemming onder de leden.

Gezamenlijke stemming
Afgelopen week konden de leden van beide partijen stemmen over de lijsttrekker voor de gezamenlijke lijst. Een overgrote meerderheid stemde hiermee in. Het gezamenlijk presidium overzag de stemming, en heeft de uitslag opgemaakt. Het proces-verbaal van de uitslag kun je hier vinden. 91,8% van de leden stemde voor Frans Timmermans. 8,2% stemde ‘geen van de kandidaten’. In totaal hebben 37.738 leden hebben hun stem uitgebracht, 51,5% van de stemgerechtigde leden.

Het ging om een gezamenlijke stemming. Vanwege het stemgeheim is niet inzichtelijk hoe GroenLinks-leden of PvdA-leden hebben gestemd. Leden kunnen tot woensdag 23 augustus om 14.00 uur bezwaar aantekenen, door te mailen naar [email protected].

Op dinsdag 22 augustus om 18.00 uur werd de nieuwe lijsttrekker gepresenteerd in de Caballero Fabriek in Den Haag. Kijk hier zijn toespraak terug.