Portret van Glimina Chakor
23

Glimina Chakor

Woonplaats
Groningen
Functie
Zelfstandige en Programmadirecteur Diversiteit en inclusie. Voormalige wethouder Gemeente Groningen (gestopt juni 2022)
Volg mij op

Een samenleving waar iedereen mag meedoen. Van Groningen naar het Binnenhof.

Ik ben een geboren Groningse van Marokkaanse afkomst. Zo heb ik mij altijd sterk gemaakt voor mensen die het net even iets moeilijker hebben in het leven, als maatschappelijk werkster en later als raadslid en wethouder in de Groningse politiek.

De afgelopen jaren is Nederland ontzettend verhardt. Mensen die hulp, begrip en ondersteuning van de overheid nodig hadden, kregen wantrouwen, bureaucratie en regels toegeworpen. Mijn hart breekt als ik de verhalen hoor van de toeslagenouders en als ik de Groningers spreek die nog steeds slapeloze nachten hebben over de scheuren in hun huizen.

Dit is een Nederland waar ik mij steeds minder in herken – waar steeds meer mensen in armoede leven. Waar de wieg waarin je geboren bent je kansen in de samenleving steeds meer bepaalt. Waar wonen ontoegankelijker is geworden voor jongeren en waar onze aarde schreeuwt om hulp.

Net als veel Nederlanders verlang ik naar tijden van solidariteit en respectvol omgaan met elkaar. Mensen verdienen een overheid die ze respecteert, gelijkwaardig, en gelijk behandeld. En als je in het leven een keer ondersteuning nodig hebt, dan wil ik een steunende overheid die vanuit vertrouwen en solidariteit werkt. Hier wil ik mij met volle kracht voor inzetten.

Toelichting kandidatencommissie

Glimina heeft zich de afgelopen jaren bewezen als betrokken en gedreven volksvertegenwoordiger en wethouder in de gemeente Groningen. Deze enthousiaste politicus maakt zich hard voor kansengelijkheid en zet zich al jaren in tegen racisme en discriminatie. De kandidatencommissie waardeert haar oprechte betrokkenheid bij de samenleving en haar hands-on mentaliteit en draagt haar dan ook in volle overtuiging voor op plek 23 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.