Ons Europese verkiezingsprogramma

Ons Europese verkiezingsprogramma Sterker met elkaar

GroenLinks-PvdA presenteert het Europese verkiezingsprogramma: ‘Sterker met elkaar’. Bij de Europese verkiezingen van 6 juni dit jaar doen de partijen mee met één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma.

“2024 is een cruciaal jaar. Kiezen we voor een Europa dat ons land versterkt, waarmee we gezamenlijk de uitdagingen als klimaat, ongelijkheid en internationale veiligheid aan kunnen gaan? Of kiezen we voor een verdeeld Europa, waar populisten en extremisten onze welvaart en leefbare toekomst op het spel zetten?”

Bas Eickhout – Lijsttrekker GroenLinks-PvdA Europese verkiezingen

In dit programma presenteert GroenLinks-PvdA zijn plannen een sterk, groen en sociaal Europa. Het verkiezingsprogramma bestaat uit drie delen: bestaanszekerheid, rechtsstaat en democratie en veiligheid en internationale solidariteit. Eerst zetten we onze visie uiteen op deze drie thema’s, daarna volgen de concrete beleidsvoorstellen.

Kies een hoofdstuk om direct te beginnen met lezen. Of download onderaan de pagina het complete programma.

Sterker met elkaar

Voor een hoopvolle toekomst in een groen en sociaal Europa

 • 1

  Een zeker bestaan, nu en in de toekomst

  Een zeker bestaan staat of valt bij een eerlijke en groene samenleving. Wij streven naar een nieuwe economie die zekerheid biedt van een goed inkomen en werk, een duurzame samenleving én goede voorzieningen. Door onze natuur, landbouw en daarmee voedselvoorziening te verbeteren kunnen mensen ook een gezonder en gelukkiger leven leiden.
 • 2

  Opkomen voor onze rechten en democratie

  Europa is bij uitstek een democratisch project. We stellen iedereen in staat zichzelf te kunnen zijn en zetten gedeelde belangen voorop.
 • 3

  Veiligheid, voorspoed en solidariteit over grenzen heen

  In de wereld van vandaag is de Europese Unie van levensbelang. We moeten schouder aan schouder staan met iedereen die de democratie beschermt – binnen en buiten ons continent.
 • 4

  Een zeker bestaan, nu en in de toekomst (beleidsvoorstellen)

  Lees onze plannen op het gebied van klimaat, werk, natuurherstel en een eerlijke Europese economie.
 • 5

  Opkomen voor onze rechten en democratie (beleidsvoorstellen)

  Lees onze plannen op het gebied van democratie, gelijkwaardigheid, Europese besluitvorming en leiderschap in de digitale wereld.
 • 6

  Veiligheid, voorspoed en solidariteit over grenzen heen (beleidsvoorstellen)

  Lees onze plannen op het gebied van migratie, handel, internationale solidariteit en Europese veiligheid in een steeds onveiligere wereld.

Ons Europese verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA is geschreven door de gezamenlijke programmacommissie. Leden hebben amendementen ingediend en daarover is gestemd op het congres. Daarna is het programma vastgesteld.

Kies hierboven een hoofdstuk of download het complete programma. Veel leesplezier!


Heb je een vraag voor GroenLinks-PvdA? Je kunt Whatsappen met een van onze medewerkers.


Ons Europese verkiezingsprogramma

Stuur mij een stemherinnering!

Laat zien dat ook jouw stem telt op 6 juni. Samen verhogen we de opkomst voor een sterk, verenigd, en rechtvaardig Europa.