Kies een partij om te vergelijken met GroenLinks-PvdA

GroenLinks-PvdA en ChristenUnie verschillen vooral sterk op culturele thema's.

ChristenUnie

D66

D66

NSC

NSC

Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren

SP

SP

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen GroenLinks-PvdA en Volt?

Volt

GroenLinks-PvdA en VVD hebben erg weinig overeenkomsten.

VVD

Vergelijk de partijen

Twijfel je nog wat je gaat stemmen op 22 november? In onze partijvergelijker laten we de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zien tussen GroenLinks-PvdA en de VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, Volt en NSC.

Wij geloven dat Nederland sterker wordt door samenwerking en vertrouwen in elkaar. Daarom doen GroenLinks en de PvdA deze verkiezingen gezamenlijk mee met één visie, één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma. Dat betekent dat we kans maken om de grootste partij te worden en dat er voor het eerst in ruim 20 jaar weer een linkse premier kan komen.

GroenLinks-PvdA werkt ook graag samen met andere linkse en progressieve partijen. Zo kunnen we ons goed vinden in de plannen voor het klimaat van de Partij voor de Dieren. Op sociale thema's werken we graag en succesvol samen met de SP, en op Europese thema's weer met Volt.

Maar er zijn natuurlijk ook verschillen. GroenLinks-PvdA staat voor een eerlijk, menselijk, en duurzaam Nederland. We verbinden groene en sociale onderwerpen met elkaar. Want een duurzame toekomst kan niet zonder sociale politiek. Op deze pagina vind je de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen onze standpunten en die van andere partijen.

Twijfel je nog, of heb je een vraag voor ons? App met de Zweeflijn

WhatsApp met een van onze medewerkers
ChristenUnie
Esmah Lahlah op campagne in Tilburg

Nog 6 dagen tot de verkiezingen

Mensen zoals jij maken het verschil. Dat kan al met een kleine donatie, of door met ons mee op pad te gaan als vrijwilliger.