Portretfoto Kati Piri
4

Kati Piri

Woonplaats
Den Haag
Functie
Tweede Kamerlid PvdA
Volg mij op

"It always seems impossible until it's done" - Nelson Mandela

Na 14 jaar in het Europees Parlement te hebben gewerkt, eerst als medewerker en de laatste zeven jaar als PvdA volksvertegenwoordiger, maakte ik in 2021 de overstap naar Den Haag. Omdat ik politiek wilde bedrijven die dichter bij mensen staat. De afgelopen twee jaar zijn me goed bevallen en ik zit vol energie om door te gaan. Niet alleen omdat ik een succes wil maken van onze rood-groene beweging, maar ook omdat er grote uitdagingen zijn op mijn terreinen die om een sociale oplossing vragen.

De asielketen in Nederland loopt vast na jaren van verwaarlozing. Het dieptepunt dat asielzoekers in Ter Apel op straat sliepen, mogen we nooit weer laten gebeuren. En de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne vraagt om een eensgezind antwoord vanuit Nederland en Europa, terwijl de wereld er alleen maar onzekerder op is geworden. 

Ik ben gedreven, idealistisch en verbindend. Daarnaast zet ik graag mijn politieke ervaring in om een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin we meer oog hebben voor elkaar, de verbinding zoeken tussen en binnen generaties, en het vertrouwen in de politiek weer herstellen door te leveren op bestaanszekerheid en een schone toekomst voor de generaties na ons.

Toelichting kandidatencommissie

“Kati staat als een huis”, zo oordeelde een commissielid na haar sollicitatiegesprek. Kati is een waarden-gedreven specialist op haar portefeuilles buitenlandse zaken, mensenrechten en asiel en migratie. Daarnaast is ze een verbindend politicus, zowel in de fractie, als daarbuiten. De kandidatencommissie ziet in Kati daarom ook de perfecte nummer 4 op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA. 

Kati legt je in 1 minuut uit wat onze plannen zijn voor Zuid-Holland: