Portret van Elke Slagt-Tichelman
19

Elke Slagt-Tichelman

Woonplaats
Assen
Functie
Verloskundige, epidemioloog en onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Docent bij Verloskunde Hogeschool Rotterdam. Bestuurslid en medeoprichter van de Stichting De Duurzame Verpleegkundige.
Volg mij op

Elk kind verdient het om op te groeien in een goede omgeving met gelijke kansen.

Elke is opgegroeid in het Gelderse Zevenaar. Zij heeft gestudeerd in Limburg, werkt in Rotterdam en woont alweer 19 jaar in Drenthe, waar zij afgelopen vier jaar GroenLinks Statenlid was. Zij is medeoprichter van de Stichting De Duurzame Verpleegkundige en heeft een groot netwerk op het gebied van zorg, volksgezondheid, onderwijs en duurzaamheid. Elke is allround inzetbaar. Alle mensen als gelijken zien, vindt zij belangrijk. Het opzoeken en aangaan van de verbinding met medemensen en maatschappelijke organisaties en het samenwerken met de andere politieke partijen is haar kracht. GroenLinks en de PvdA kunnen vertrouwen op haar doorzettingsvermogen en integere houding die gericht is op samenwerken. Elke voelt verantwoordelijkheid op te komen voor de natuur, die niet zelf kan praten. We moeten de aarde goed doorgeven aan de volgende generaties. Graag wil zij zich als verloskundige en zorgprofessional inzetten voor een zorgsysteem dat op de lange termijn goed werkt, waarbij zij oog heeft voor de personeelstekorten, administratieve lasten en bekostigingssystemen.

Toelichting kandidatencommissie

Elke heeft de kandidatencommissie overtuigd met haar analytische vermogen, terwijl ze daarbij sterk oog houdt voor het menselijke aspect. Deze betrokken Drent brengt veel kennis over het zorgsysteem met zich mee en heeft daarnaast ook een groot groen hart. De kandidatencommissie draagt Elke dan ook graag voor op plek 19 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA. 

Elke legt je in 1 minuut uit wat onze plannen in Drenthe zijn: