Stem voor Europa op 6 juni - stem GroenLinks-PvdA

Ik ga stemmen – en jij?

Zet donderdag 6 juni in je agenda om te gaan stemmen. Samen kiezen we voor een sterk, verenigd, en rechtvaardig Europa.

Je kunt gaan stemmen over:

De Europese verkiezingen zijn in Nederland op donderdag 6 juni 2024

Maar 40% gaat naar de stembus: een herinnering helpt!

  • Democratisch recht: Met de Europese verkiezingen bepaalt de opkomst wie er wint. Deze keer is dat sterker dan ooit, omdat veel radicaal-rechtse kiezers ook niet thuis zullen blijven. Onderzoek wijst uit dat het helpt als anderen je helpen herinneren om te gaan. Laat dus je e-mailadres bij ons achter om een herinnering te ontvangen. En vergeet niet je vrienden mee te nemen!

  • Wie krijgt de macht: Europese beslissingen hebben steeds vaker direct invloed op je leven. Zoals over het minimumloon en ouderschapsverlof, maar ook over het klimaat. Met jouw stem beslis je mee over wie de macht krijgt: progressieve partijen óf radicaal-rechts. Zet donderdag 6 juni dus in je agenda.

  • De opkomst van radicaal-rechts: Overal in Europa staan onze rechten en vrijheden onder druk. Zoals een goed inkomen, betaalbare woningen, onze natuur, veiligheid, en gelijkwaardigheid voor iedereen. Om dit te verdedigen, moeten we zo veel mogelijk links-progressieve mensen motiveren te gaan stemmen. Zullen wij het je helpen herinneren?

Stem voor Europa op 6 juni - stem GroenLinks-PvdA
00:47

Ook jouw stem maakt het verschil op 6 juni

230

mensen hebben afgesproken op donderdag 6 juni te gaan stemmen voor het Europees Parlement

Tel mij ook als stemmer!
Stem voor Europa op 6 juni - stem GroenLinks-PvdA
Stem voor Europa op 6 juni - stem GroenLinks-PvdA

Ik breng mijn stem uit op donderdag 6 juni. Jij ook?

3 redenen om je stem te plannen

Wil je er zeker van zijn dat jouw stem telt bij de komende Europese verkiezingen? Maak dan nu een stemplan.

  • Voorkom dat je het vergeet: Door je stem te plannen, verklein je het risico dat je het vergeet. Reserveer alvast tijd in je drukke agenda om gebruik te maken van je stemrecht.

  • Maak het jezelf makkelijk: Kies van tevoren de beste tijd en locatie om je stem uit te brengen. Zo voorkom je last-minute problemen zoals lange rijen, files, of spitsuur thuis.

  • Motiveer anderen: Het plannen van je stem moedigt anderen aan om hetzelfde te doen. Laat weten dat je gaat stemmen en motiveer zo je familie en vrienden om hetzelfde te doen.

Ik ga stemmen – en jij?

Stuur mij een stemherinnering!

Laat zien dat ook jouw stem telt op 6 juni. Samen verhogen we de opkomst voor een sterk, verenigd, en rechtvaardig Europa.

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.