Portret van Songul Mutluer
10

Songül Mutluer

Woonplaats
Zaandam
Functie
Tweede Kamerlid PvdA
Volg mij op

Met gebundelde kracht en oog voor elkaar komt alles in beweging.

Mijn naam is Songül Mutluer. Ik ben geboren in Enschede als een van de zeven kinderen van eerste generatie gastarbeiders in de textielindustrie. Vanaf mijn negende groeide ik op in een van de bijzonderste wijken van Zaanstad: Poelenburg. Daar ondervond ik aan den lijve de gevolgen van groeiende ongelijkheid. Het vormde de voedingsbodem voor mijn werk als jurist en docent, en mijn politieke carrière. Eerst als raadslid en fractievoorzitter en toen als wethouder.

Inmiddels zet ik me namens de PvdA, maar ook GroenLinks, al anderhalf jaar in als Tweede Kamerlid op de portefeuilles Justitie en Veiligheid, en Emancipatie. Daar strijd ik elke dag voor gelijke rechten, veilige wijken, en het voorkomen van (jeugd)criminaliteit. 

De komende periode wordt een bijzondere periode vol uitdagingen. Uitdagingen om het vertrouwen in de overheid weer terug te winnen, het aangaan van de enorme klimaatopgave, en het garanderen van bestaanszekerheid. Ik zou het eervol vinden om met de door mij opgebouwde kennis en ervaring, en het brede netwerk door te mogen gaan om de vele cruciale problemen in dit land op te lossen. Ook kijk ik er enorm naar uit om de intensieve samenwerking tussen PvdA en GroenLinks nog verder vorm te geven.

Alleen samen komen we verder!

Toelichting kandidatencommissie

Songül is een gedreven en bevlogen politicus en jurist die zich al jaren met hart en ziel inzet voor kansengelijkheid. De commissie ziet in haar een verbindend en juridisch stevig onderlegde politicus met een gave mensen mee te nemen in haar verhaal. Met haar ervaring, is de commissie ervan overtuigd dat zij een formidabele kandidaat voor plek 10 op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA is.