Met solidariteit komen we bij een Europa waar mensen wat bij vóelen
Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in een gezin met twee maatschappelijk betrokken ouders die ervan overtuigd waren dat als je echt voor vooruitgang wil strijden, je in Europa moet wezen. Geen wonder misschien dat ik na mijn studie voor Brussel koos – waar ik nu met mijn Griekse man en mijn twee zoontjes woon.
Anti-uitbuiting
Nadat ik bij de vorige verkiezingen werd verkozen, ben ik de strijd aangegaan voor een Europese wet die bedrijven dwingt om wereldwijd op een verantwoorde manier zaken te doen. Zonder kinderarbeid, milieuvervuiling, corruptie of mensenrechtenschendingen. Voor een wereld waar mens en milieu de drijfveer is in plaats van plat winst bejag.
In december 2023 lukte het me, na 4 jaar knokken, om er eindelijk een akkoord over te bereiken. Maar er moet nog veel meer gebeuren de komende jaren. Terwijl de economie blijft groeien, profiteren werknemers daar te weinig van en worden in plaats daarvan steeds zwaarder belast.
Een Europa van solidariteit
Ik wil een roder, en een groener Europa. Een Europa dat de groeiende ongelijkheid harder aanpakt, dat mens en milieu op één zet, dat fatsoenlijke werkomstandigheden garandeert en zorgt voor een economie waar iedereen wat aan heeft. Een Europa van solidariteit tussen arme en rijke regio’s – zeker in een tijd waarin de kwetsbaarsten de dupe dreigen te worden van klimaatverandering.
Komende jaren zit ik in het Europees Parlement in de commissies Economische Zaken, Juridische Zaken en Transport. Mijn ambitie was en blijft om te strijden voor sterke Europese wetgeving die verantwoord ondernemen tot de norm maakt. Om rechten voor arbeiders te verbeteren, milieuvervuiling te bestrijden en het klimaat te beschermen.