Portret van Julian Bushoff
8

Julian Bushoff

Woonplaats
Groningen
Functie
Tweede Kamerlid PvdA
Volg mij op

Iedereen heeft recht op de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan en een duurzame toekomst.

26 jaar geleden ben ik, Julian Bushoff, geboren en opgegroeid in de Groningse wijk Beijum en later in het Drentse dorpje Roderwolde. Tijdens mijn middelbareschooltijd werkte ik in de kroeg, later als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk, en op de warenmarkt als groenteverkoper bij de Groninger Biologische Groentehandel.

Als volksvertegenwoordiger wil ik me inzetten voor een herwaardering van de publieke sector waarin we niet concurreren maar samenwerken, met een overheid die weer naast mensen staat en handelt vanuit vertrouwen. De regie terugpakken bij zaken die te belangrijk zijn om aan de markt over te laten. Of het nu gaat om voldoende betaalbare woningen, betaalbare medicijnen of het aanpakken van de klimaatcrisis. In plaats van ieder voor zich, kiezen voor samen sterker. Iedereen heeft namelijk recht op de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan en een duurzame toekomst.

Toelichting kandidatencommissie

In deze jonge Groninger ziet de commissie een getalenteerde, toegankelijke en energieke volksvertegenwoordiger. Julian zet zich succesvol in voor de herwaardering van de publieke sector en is in staat zich ingewikkelde dossiers eigen te maken en daar politieke resultaten op te boeken. De kandidatencommissie draagt Julian met plezier voor op plek 8 op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.