Kandidaat Europees Parlement: Anna Koolstra
20

Anna Koolstra

Woonplaats
Den Haag
Functie(s)
Beleidsadviseur Wonen (Ministerie van Binnenlandse Zaken)
Volg mij op

Dat we niet allemaal de vruchten plukken van de Europese samenwerking, zie ik als een grote weeffout van de EU.

Sinds ik in 2016 in het hart van de Europese Unie aan de slag mocht voor de Nederlandse overheid, ben ik mij bewust geworden van het belang van het werk dat wordt verzet in Brussel. Daar wordt in naam van 450 miljoen mensen gewerkt aan de fundamentele pijlers van ons bestaan; van de indeling van de gemeenschappelijke markt tot het pad naar een duurzamere toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een maatschappelijke bijdrage moet leveren in deze turbulente tijd van groeiende ongelijkheid, afbrokkelende democratieën en klimaatcrisis. Nu lever ik die bijdrage als Beleidsadviseur Wonen bij het ministerie, waar ik onder meer werk aan het wetsvoorstel betaalbare huur. Maar als dat straks door de Kamers is geloodst, zou ik het fantastisch vinden om verder aan het werk te gaan als Europarlementariër. Ik ben een idealist die maar al te graag wetten schrijft.

Een Europa dat voor iedereen werkt

Als Europarlementariër wil ik twee doelen bereiken: de EU dichterbij de burger brengen en de gemeenschappelijke markt in balans brengen. Die markt heeft voor werkgevers veel opgeleverd maar tegelijkertijd veel werknemers in kwetsbare posities gebracht. Denk aan flexwerk, arbeidsmigranten en slechte huisvesting. Het feit dat we niet allemaal de vruchten plukken van de Europese samenwerking, zie ik als een grote weeffout van de EU. Mijn internationale ervaring en werk als beleidsmaker bij de gemeente, het Rijk en het Brusselse gaan mij helpen om snel effectief en uitvoerbaar beleid te maken. Ik kan niet wachten!

De kandidatencommissie over Anna Koolstra

Anna Koolstra is een jonge gedreven beleidsadviseur en is na verschillende ambtelijke functies klaar voor de stap naar de politiek. Ze heeft in diverse professionele rollen al gewerkt in het Europese krachtenveld, onder meer als onderdeel van de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging bij de EU in Brussel. Ook deed ze ervaring op in intercultureel samenwerken als internationaal debattrainer. 

Haar visie op Europese samenwerking weet ze krachtig te verwoorden. Nu is het moment gekomen om actief bij te gaan dragen aan een duurzamer en socialer Europa. De expertise die Anna heeft opgebouwd op het gebied van wonen vormt daarbij een waardevolle toevoeging op een in Europa belangrijk thema. We dragen Anna dan ook met veel plezier voor op plek 20 van de lijst van GroenLinks-PvdA.