Agenda

Wil jij in actie komen met de links-progressieve beweging? Dat kan. De Europese verkiezingen komen eraan en GroenLinks-PvdA is overal te vinden. Op deze pagina lees je welke events, demonstraties en bijeenkomsten je allemaal kunt bezoeken. Hou deze agenda in de gaten voor nieuwe data!

Een lege zaal van het Europees Parlement in Brussel.

Op het spel: rechtsstaat en democratie in Europa

16 mei 2024

Kom naar ons politiek café “Op het spel: rechtsstaat en democratie in Europa” op 16 mei in Maastricht! Thijs Reuten, Europarlementariër, zal zijn inzichten delen, samen met Akudo McGee, een PHD-onderzoeker van Studio Europa die zich specialiseert in de rechtsstaat en mensenrechten in Polen, en Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Europarlementariër Robert Biedron zal een openingsspeech geven.

De avond staat in het teken van belangrijke kwesties met betrekking tot de rechtsstaat en democratie in Europa. Verwacht diepgaande analyses, boeiende gesprekken en een kans om je perspectief te verbreden. We sluiten af met een borrel om na te praten.

Kandidaat Europees Parlement: Elmar Smid

Kiezen voor goed werk

21 mei 2024

Wat voor economie willen we hebben? Die vraag bepaalt welke weg we de komende tijd inslaan in Nederland en Europa. Maar de keuze voor goed werk - dat bijdraagt aan een duurzame toekomst - wordt niet automatisch gemaakt.

Over dit onderwerp buigen kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid (GroenLinks-PvdA, plek 9), Tweede Kamerlid Mariëtte Patijn, FNV Dagelijks Bestuurslid Bas van Weegberg en Europarlementariër Agnes Jongerius zich.

Discussieer mee over goed werk, op dinsdagavond 21 mei, vanaf 19:00 uur, in de Tolhuistuin in Amsterdam!

Duurzaamheid in Europa

24 mei 2024

Op deze conferentie van het Milieunetwerk van GroenLinks en PvdA vertellen Diederik Samson over de Europese Green Deal en Suzanne Kröger over de Nederlandse Red Green Deal. Verder kun je gesprek met klimaatwetenschappers, politicologen en kandidaten voor het Europees Parlement. Centraal staat de vraag: wat moet de inzet van GroenLinks-PvdA in Europa? En hoe moet een Nederlandse Red Green Deal eruitzien? Van 13.00 tot 18.00 uur in Vergadercentrum Vredenburg.

Bas Eickhout en Frans Timmermans op het podium van het GroenLInks-PvdA congres. Ze hebben hun handen om elkaars schouders en in de lucht.

'Voor Europa' met Bas Eickhout en Frans Timmermans

26 mei 2024

Wil jij meer weten over onze groene en sociale visie voor Europa? Nu is je kans!

Onze Europese lijsttrekker Bas Eickhout komt samen met Frans Timmermans naar Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen. Hét moment om je vragen over de grote thema’s in de Europese politiek te stellen aan Bas, Frans en andere interessante sprekers. Aanvang 15.30 uur. Aankondigingen volgen!

Verkiezingsdag

6 juni 2024

Op donderdag 6 juni zijn de Europese Parlementsverkiezingen! Dit is het moment om je te laten horen voor een sterk, groen en sociaal Europa. We hebben elke stem nodig. Help jezelf herinneren en ga stemmen voor Europa!

Een rij klappende mensen op ons congres: Jesse Klaver, Bas Eickhout, Frans Timmermans, Esmah Lahlah, Katinka Eikelenboom en Esther-Mirjam Sent.

Uitslagenavond

6 juni 2024

Wordt de gezamenlijke lijst van GroenLinks-PvdA de grootste bij de Europese verkiezingen? Het wordt ontzettend spannend. Samen met jou volgen we de uitslagen op donderdagavond 6 juni in TivoliVredenburg in Utrecht! Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom. Bas Eickhout, Frans Timmermans en al onze kandidaten zijn erbij en tussendoor is er muziek! Toegang is helemaal gratis.

Wat organiseert GroenLinks-PvdA nog meer?

Naast de landelijke events op deze pagina, organiseren onze partijen nog veel meer in onze afdelingen. Van debatavonden tot huis-aan-huis-acties, van demonstraties tot ledenvergaderingen. Wil je weten wat er in jouw buurt te doen is, dan kun je het beste zoeken via jouw lokale GroenLinks-afdeling of PvdA-afdeling.