Zorgmedewerkers voeren actie tegen de uitbuiting van zorgpersoneel. Afbeelding bij de petitie: stop het graaien in de zorg!

Petitie: stop het graaien in de zorg! Petitie: stop het graaien in de zorg!

Zorg draait om mensen, niet om winsten van investeerders. Help jij ook mee?

Bijna 15.000 mensen hebben al getekend!

Wat er fout gaat in de zorg

Een onbereikbare huisarts, ondermaatse zorg, maar wel torenhoge rekeningen op de mat. Veel mensen komt dit helaas heel bekend voor. Het drama met Co-Med laat zien wat er gebeurt als de patiënt niet meer centraal staat. Doktersassistenten werden wegbezuinigd, vaste huisartsen zijn vervangen door zzp'ers. Na een regen van klachten moest de huisartsenketen sluiten en zitten tienduizenden mensen zonder zorg. En Co-Med is maar het topje van de ijsberg. Private equity en commerciële investeerders nemen steeds vaker zorginstellingen over, beknibbelen op zorg en personeel, en steken de winst in eigen zak.

Tijd voor actie

Zorg is bedoeld voor het welzijn van mensen, niet voor de winst van beleggers. Daarover is een groot deel van de Tweede Kamer het eens. Zorgminister Agema moet nu kleur bekennen. Als Kamerlid was zij fel tegen hebberige investeerders in onze zorg, maar als minister zet ze het beleid van haar VVD-voorganger gewoon voort. Wat GroenLinks-PvdA betreft stellen we paal en perk aan commerciële graaiers en investeerders in onze gezondheidszorg en staat goede kwaliteit voor de patiënt weer centraal.

Portret van Julian Bushoff

Wij willen:

  1. Winstuitkeringen verbieden voor graaiende investeerders in onze zorg.
  2. Geen verkoop van patiëntendossiers.
  3. Geen overnames van huisartsenpraktijken door investeerders die slechte zorg leveren.

Onze zorg is niet voor de winst

Niet alleen de huisartsenzorg, maar bijvoorbeeld ook tandartsen en GGZ-instellingen zijn steeds vaker in handen van investeerders als Emeis en Nordic Capital. Hun doel is bekend: zo veel mogelijk geld verdienen. Ook als dat betekent dat de zorg daardoor minder goed of toegankelijk wordt. Wij zeggen: hoog tijd om daar iets aan te doen. En jij kunt ons helpen. Teken de petitie: stop het graaien in de zorg!

Petitie: stop het graaien in de zorg!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Naam*
Blijf op de hoogte van onze acties
Door het ondertekenen van deze petitie ga je akkoord met de opslag en behandeling van je gegevens door deze site. - Privacybeleid
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help mee en deel deze petitie