Lege collegebanken

Stop de langstudeerboete!

Het aanstaande kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB komt met een boete van 3000 euro voor iedereen die meer dan een jaar vertraging oploopt bij hun bachelor of master. Dat is 3000 euro bovenop het collegeld. Wat GroenLinks-PvdA betreft gaat deze boete direct van tafel. Eens? Teken de petitie.

📈 Deze petitie is al bijna 70.000 keer ondertekend!

De langstudeerboete is oneerlijk

Word je ziek tijdens je studie en doe je er daardoor langer over? Dan mag je 3000 euro extra afrekenen.

Moet je werken naast je studie omdat je geen rijke ouders hebt die je collegegeld of huur betalen? Zorg maar dat je geen vertraging oploopt.

Ervaring opdoen met een bestuursjaar? Dat is binnenkort alleen nog weggelegd voor studenten die deze boete kunnen betalen.

Deze boete vergroot ongelijkheid

Deze boete komt nog bovenop de steeds hogere kosten die studenten moeten betalen, zoals de torenhoge huurprijzen voor een simpele studentenkamer.

Iedereen in Nederland zou de kans moeten krijgen te studeren. Maar door deze boete wordt het hoger onderwijs voor steeds meer mensen onbereikbaar.

Wat ons betreft gaat de langstudeerboete direct van tafel. Het is een ordinaire straf op pech en raakt jongeren die het financieel al moeilijk hebben het hardst. Dat is oneerlijk!

Eens? Teken de petitie.

Portret van Luc Stultiens
Luc Stultiens – Woordvoerder Onderwijs (hbo & wo) Tweede Kamer

Teken de petitie: stop de langstudeerboete!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Naam*
Blijf op de hoogte van onze acties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.