Partijvergelijker

GroenLinks-PvdA of Volt

GroenLinks-PvdA en Volt willen allebei meer samenwerking in Europa en we hebben ambitieuze klimaatplannen. We verschillen vooral sterk op sociale thema’s. Hierin gaat Volt veel minder ver dan wij. 

Meer Europese samenwerking
Minder vliegen, meer treinen
Ambitieuze klimaatdoelen
Klimaatticket voor het OV
Maximumprijs voor alle huurwoningen
Minimumloon naar 16 euro
Andere partij vergelijken

GroenLinks-PvdA en Volt

Overeenkomsten: een sterk, groen, en solidair Europa 

GroenLinks-PvdA en Volt kunnen elkaar op veel progressieve thema’s goed vinden. Net als Volt willen we meer samenwerking in Europa. Een sterke, groene, en solidaire Europese Unie vormt de sleutel tot een rechtvaardige klimaattransitie en een veilig continent. Dit is het Europa waar Frans Timmermans jaren hard aan heeft gewerkt als Eurocommissaris voor Klimaat, onder andere met de Green Deal en de Natuurherstelwet. 

We vinden elkaar ook in ambitieuze klimaatplannen. GroenLinks-PvdA en Volt willen allebei het vliegverkeer verminderen en inzetten op duurzame alternatieven, zoals een goed Europees treinnetwerk. De aanpak van klimaatverandering is voor allebei onze partijen een topprioriteit. 

Verschillen: een eerlijker Nederland 

GroenLinks-PvdA en Volt verschillen vooral op sociale thema’s. GroenLinks-PvdA komt met concrete voorstellen om de bestaanszekerheid te vergroten. Volt gaat hierin veel minder ver. Anders dan Volt willen wij duurzaam openbaar vervoer voor iedereen betaalbaar maken met een klimaatticket. Ook willen wij het minimumloon verhogen naar 16 euro en de prijzen in de huursector reguleren, zodat je niet meer te veel betaalt voor je woning. Volgens GroenLinks-PvdA horen de sterkste schouders de zwaarste lasten te dragen – zodat Nederland niet alleen groener, maar ook eerlijker wordt. 

Kom je er nog steeds niet uit? Stuur ons dan een appje.

Esmah Lahlah op campagne in Tilburg

Vandaag zijn de verkiezingen!

We hebben de kans om Nederland weer vooruit te brengen, en echt aan de slag te gaan. Samen kan het!

Stem 22 november op GroenLinks-PvdA