Partijvergelijker

GroenLinks-PvdA of Partij voor de Dieren

GroenLinks-PvdA en de Partij voor de Dieren vormen samen de harde kern van de klimaatbeweging in de Tweede Kamer. We knokken voor een wereld die we gezond kunnen doorgeven aan de volgende generaties. Ook maken we ons allebei hard voor meer dierenwelzijn en het sluiten van megastallen. We verschillen het meest als het gaat om de Europese Unie. Daar hebben wij meer vertrouwen in.

Ambitieuze klimaatplannen
Natuur beschermen en herstellen
Megastallen sluiten
Isolatieoffensief om huizen te verduurzamen
Plannen onafhankelijk laten doorrekenen
Meer Europese samenwerking
Andere partij vergelijken

GroenLinks-PvdA en Partij voor de Dieren

Overeenkomsten: Partij voor de Dieren en linkse samenwerking 

GroenLinks-PvdA en Partij voor de Dieren trekken vaak samen op en werken met andere linkse en progressieve partijen om onze doelen te bereiken. GroenLinks-PvdA gaat hier een stuk verder in door met één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma mee te doen aan de verkiezingen. De uitdagingen waarvoor we staan, waaronder klimaatverandering, armoede in Nederland, en de staat van onze natuur, zijn wat ons betreft zo groot dat we onze krachten moeten bundelen. Dit geeft ons de beste kans om als linkse partij de grootste te worden en Nederland socialer en groener te maken. Dat doen we nu met z’n tweeën, maar de deur staat open voor alle links-progressieve partijen die hierin willen samenwerken.

Verschillen: Europese samenwerking 

GroenLinks-PvdA en Partij voor de Dieren verschillen het meest als het gaat om de Europese Unie. GroenLinks-PvdA is ervan overtuigd dat we belangrijke uitdagingen als de klimaatcrisis, belastingontwijking en vluchtelingenopvang het beste op Europees niveau kunnen aanpakken. De Partij voor de Dieren heeft minder vertrouwen in de Europese Unie en wil de samenwerking beperken. 

Verschillen: financiële haalbaarheid 

Een ander verschil is dat wij ons verkiezingsprogramma en onze klimaatplannen laten toetsen door het onafhankelijke Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), zodat we zeker weten dat onze plannen haalbaar zijn en ook beter weten wat het effect hiervan is. De Partij voor de Dieren heeft haar verkiezingsprogramma niet laten doorrekenen. Daardoor is het minder zichtbaar wat de gevolgen van hun beleid zullen zijn. 

Kom je er nog steeds niet uit? Stuur ons dan een appje! 

Esmah Lahlah op campagne in Tilburg

Vandaag zijn de verkiezingen!

We hebben de kans om Nederland weer vooruit te brengen, en echt aan de slag te gaan. Samen kan het!

Stem 22 november op GroenLinks-PvdA