Portret van Yasin Torunoglu
68

Yasin Torunoglu

Woonplaats
Eindhoven
Portefeuille
Algemeen Directeur Diamant-Groep Tilburg
Volg mij op

Geen standpunten, maar oplossingen.

Mijn naam is Yasin Torunoglu, geboren en getogen in Eindhoven. Sinds enkele maanden ben ik directeur van de Diamant-Groep, een werk- en ontwikkelbedrijf in Tilburg. Voorheen was ik 9 jaar lang wethouder in Eindhoven, waar ik onder andere verantwoordelijk was voor nieuwbouwprojecten en het transformeren van stadsgedeeltes tot groene en leefbare wijken. Het allermooiste aan de politiek is dat je de mogelijkheid hebt om met diverse mensen te spreken en zo nieuwe inzichten te vergaren voor weloverwogen beslissingen.

Als Kamerlid kijk ik er naar uit om het land in te trekken, met mensen te praten en zowel de positieve aspecten als verbeterpunten te ontdekken. Mijn brandstof om goed te presteren als Kamerlid haal ik hieruit. In de Tweede Kamer wil ik me vooral richten op de knelpunten in de woningmarkt. Hoewel iedereen het erover eens is dat er meer gebouwd moet worden, blijft de vraag waar en hoe dit moet gebeuren. Als Kamerlid wil ik me inzetten om op braakliggende terreinen in heel Nederland snel duizenden woningen te realiseren. Dat het kan, heb ik als wethouder in Eindhoven bewezen. Tijd voor de rest van het land.

Toelichting kandidatencommissie

Yasin is zowel een succesvol bestuurder als volksvertegenwoordiger. Deze Brabander liet aan de commissie zien hoe hij een verbinder is tussen verschillende gemeenschappen, met grote specialistische kennis op het dossier wonen. De kandidatencommissie draagt Yasin dan ook graag voor op plek 42 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.