Kandidaat Europees Parlement: Sinan Özkaya
12

Sinan Özkaya

Woonplaats
Den Haag
Functie(s)
Fractievoorzitter Groenlinks-PvdA Zuid-Holland, Plv. voorzitter Provinciale Staten Zuid-Holland, Senior adviseur Ministerie van Onderwijs, Cultuur, en Wetenschap
Volg mij op

Een krachtige economische politiek, gericht op een Europese markt waarin de belangen van mensen en de natuur zwaarder wegen dan die van multinationals, kan niet langer wachten.

Ik ben Sinan Özkaya, en ik wil de komende jaren bijdragen aan een krachtig Europa. Dat is nodig om de natuur te beschermen. Om de biodiversiteit toe te laten nemen.  Én om weer menswaardig samen te leven.

Succesvolle samenwerking

In Europa zijn de problemen en zorgen vergelijkbaar met hier in Nederland. Wij hebben echter nú de kans om te pleiten voor een krachtig Europa om zo het tij te keren. Ik kijk ernaar uit om ook in Europa van samenwerken een succes te maken. Net zoals dat ons is gelukt in Zuid-Holland, waar Groenlinks en de PvdA inmiddels één fractie zijn. Waar we succesvol hebben onderhandeld en waarin we verschillen hebben weten te overbruggen. Ik ben inmiddels trots dubbellid van Groenlinks en de PvdA. En ik verheug mij op de samenwerking vanuit onze groene en linkse idealen. Ik heb enorm veel zin om van verenigd links óók in Europa een succes te maken!

De kandidatencommissie over Sinan Özkaya

Sinan Özkaya is een gedreven politicus die zijn sporen verdiend heeft op het provinciale toneel. Een slimme denker, die snel dossiers doorgrondt en zich makkelijk in politiek complexe situaties beweegt.

Met brede interesses en kennis op onderwerpen als wonen, economie, en landbouw is Sinan iemand die snel zal kunnen bijdragen aan belangrijke Europese thema’s. Hij ziet het langetermijnperspectief en werkt daar stap voor stap naartoe. Sinan communiceert makkelijk en duidelijk, en heeft een mensgerichte stijl waardoor hij goed samenwerkt, ook over partijgrenzen heen. De kandidatencommissie draagt Sinan dan ook graag voor op nummer 12 van de lijst van GroenLinks-PvdA.