Rebekka Tselms

Rebekka Tselms

Woonplaats
Amsterdam
Portefeuille
Senior strategisch adviseur bij De Nederlandsche Bank
Volg mij op

De sleutel tot een betere samenleving is eerlijk economisch beleid.

Rebekka (1987) vindt het onacceptabel dat in Nederland één op de negen kinderen in armoede opgroeit, vrouwen nog altijd veel minder verdienen dan mannen, en starters op de woningmarkt kansloos zijn. En dat terwijl multinationals miljarden euro’s winst maken zonder eerlijke belasting te betalen, flexwerkers worden uitgebuit, en huisjesmelkers zich verrijken.

Rebekka gelooft dat rechtvaardig economisch beleid de sleutel is tot een betere samenleving. Met meer dan tien jaar werkervaring bij het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank heeft ze een zeer grote kennis van de overheidsfinanciën en macro-economisch beleid. Die ervaring en kennis maken haar bij uitstek geschikt te werken aan een eerlijke samenleving, waar iedereen zeker kan zijn van een fatsoenlijk inkomen.

Het is tijd voor verandering. Tijd voor een eerlijke verdeling van lusten én lasten. De overheid moet daarin haar rol pakken. Daar wil Rebekka zich de komende jaren sterk voor maken.

Toelichting partijbestuur

Rebekka heeft een diepe financieel-economische ervaring, opgedaan bij o.a. de Nederlandsche Bank en het Ministerie van Financiën. Ze is gedreven om verschillen te overbruggen en wil zich als Kamerlid inzetten om Nederland beter te maken. Deze zaken maken dat de kandidatencommissie Rebekka graag voordragen op plek 48 van de staartlijst Noord-Holland van GroenLinks-PvdA.