Kandidaat Europees Parlement: Ralph du Long
13

Ralph du Long

Woonplaats
Assen
Functie(s)
Internationaal mensenrechtentrainer, locatiemanager crisis noodopvang (asielzoekers)

Mijn ervaringen bepalen mijn missie.

Van 25 jaar ervaring als internationaal mensenrechtentrainer – waarvan 10 jaar in Rusland – tot locatiemanager in een crisis noodopvang voor asielzoekers: mijn ervaringen bepalen mijn missie. Ik stond in 2013 op het Maidan-plein tijdens de revolutie in Kyiv en organiseer nu humanitaire transporten naar door oorlog getroffen steden in Zuid-Oekraïne. Met 8 jaar ervaring als voormalig Statenlid en vicevoorzitter van het Drents Parlement ken ik de politiek.

Mijn doel? Met mijn praktijkkennis, ervaring en internationale netwerken wil ik een stem geven aan de gevolgen van de geopolitieke verschuivingen, met name in de relatie met Rusland. Mijn doel is om in het Europees Parlement het Nederlandse belang, mensenrechten en democratie krachtig te vertegenwoordigen in deze snel veranderende wereld.

De kandidatencommissie over Ralph du Long

Ralph du Long maakte indruk bij de commissie met zijn grote, langdurige betrokkenheid, opgebouwde kennis en enthousiasme. Zijn verbindende vaardigheden, zowel in de provincie als in zijn dagelijks werk in en met Oost-Europa, maakt Ralph een waardevolle aanvulling voor het team in Europa. In Ralph ziet de commissie een bijzonder vaardige en kundige kandidaat, en draagt hem daarom voor op plek 13 van de lijst.