Paulien van der Hoeven

Paulien van der Hoeven

Woonplaats
Den Haag
Portefeuille
Programmamanager BZK Transparant bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, voorzitter PvdA Zuid-Holland, vicevoorzitter COC Haaglanden
Volg mij op

Politiek is er om problemen op te lossen, zodat iedereen op een waardige manier kan leven.

Politiek gaat over het oplossen van problemen. Maar de aflopen jaren zijn problemen alleen maar groter geworden; het toeslagenschandaal, Groningen, mensen die buiten slapen in Ter Apel, een extreem woningtekort, 1 op de 20 mensen die leven in armoede.

Concreet het verschil maken, dat wil ik doen in de Tweede Kamer. Zodat iedereen in Nederland op een waardige manier kan leven. Waar we respectvol met elkaar omgaan, ook in de politiek. Waarin problemen op een menselijke en praktische manier worden aangepakt. Door een overheid die transparant handelt en samenwerkt met iedereen die een positieve bijdrage kan leveren. Daar sta ik voor!

Paulien van der Hoeven is voormalig Statenlid van Provincie Zuid-Holland en heeft jarenlange ervaring binnen de overheid op de thema’s transparantie, aandachtswijken en duurzaamheid. Ze is als vrijwilliger actief voor COC Haaglanden en andere maatschappelijke organisaties. Ze heeft een master in technische bedrijfskunde en een bachelor in psychologie.

Toelichting partijbestuur

Paulien heeft zich als voormalig Statenlid in de Provincie Zuid-Holland laten zien als verbinder. Ze heeft ruime ervaring bij de Rijksoverheid, waar ze heeft gewerkt aan waarden als duurzaamheid, leefbaarheid, gelijke kansen en transparantie. Dit alles maakt dat de kandidatencommissie Paulien graag voordraagt voor plek 49 van de staartlijst Zuid-Holland van GroenLinks-PvdA.