Portret van Mohamed Nabih
66

Mohamed Nabih

Woonplaats
Alkmaar
Portefeuille
Manager Portefeuille PPS bij VNO-NCW & MKB-Nederland
Volg mij op

Valse tegenstellingen inruilen voor gezamenlijke doelen.

Mijn naam is Mohamed Nabih (Moos) een geboren en getogen Alkmaarder met ruim 10 jaar politieke en maatschappelijke betrokkenheid. Momenteel leid ik bij VNO-NCW & MKB-Nederland een portefeuille met diverse publiek-private samenwerkingen tussen de Rijksoverheid en het bedrijfsleven. Dit moet bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving en economie.

Voorheen was ik Raadslid (vicefractievoorzitter) binnen de gemeente Alkmaar. Ik zie het als mijn missie om vanuit de Tweede Kamer bij te dragen aan het versterken en verdiepen van onze brede welvaart, ook op de langere termijn. Meer mensen van kansarm naar kansrijk vind ik belangrijk, omdat perspectief mensen energie en optimisme geeft. Daarom hecht ik ook veel waarde aan het MKB. Er zijn vele ondernemers die naast productiviteit, ook bewust en onbewust voor onze sociale en groene kernwaarden staan. Samen kunnen we Nederland zoveel mooier maken, daarom wil ik valse tegenstellingen inruilen voor gezamenlijke doelen waar we allen onze schouders onder gaan zetten.

Toelichting kandidatencommissie

Op de kandidatencommissie liet Mohamed de indruk achter authentiek, verbindend en loyaal te zijn. Deze optimistische mediator met hart voor het MKB heeft onder andere in Alkmaar gezorgd voor de komst van een wethouder Diversiteit en heeft brede kennis op thema’s als financiën en economie. De kandidatencommissie draagt Mohamed dan ook met veel plezier voor op plek 40 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.