Portret van Marlieke van Schalkwijk
72

Marlieke van Schalkwijk

Woonplaats
IJsselstein
Portefeuille
Interim bestuursadviseur bij Derksen & Drolsbach
Volg mij op

Opkomen voor mensen die, ondanks hard werken, blijven verliezen.

Ik ben geboren in een ondernemersgezin en heb al jong geleerd dat je hard moet werken voor een goede toekomst. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik zag dat hard werken alleen niet voldoende is. Dat begon voor mij toen ik vrijwilligerswerk deed voor Vluchtelingenwerk. Ik kwam bij gezinnen thuis en zag een groep mensen worstelen. Om mee te kunnen komen, om de taal te leren, om een warme winterjas te kopen voor hun kinderen. Vandaag de dag is er in ons land een groep mensen die telkens opnieuw verliest: geen vaste baan, geen koophuis, geen toegang tot een opleiding. Bestaanszekerheid is voor deze groep mensen ver te zoeken. 

Op dit moment vecht ik voor deze mensen als fractievoorzitter van PvdA IJsselstein. Maar ik zie hoe we als gemeente afhankelijk zijn van landelijke politiek. Echte verandering begint in Den Haag, en daarom stel ik mij met veel overtuiging kandidaat voor de Tweede Kamer. Wil je de regels veranderen, dan moet je aan tafel zitten. 

Ik weet dat het in Nederland socialer kan. Ik geloof dat er geen enkel kind meer in armoede hoeft op te groeien in ons land. Trots ben ik op het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren krijg en heb gekregen van mensen die moegestreden waren of geen vertrouwen meer hadden in de politiek. Problemen oplossen en daarmee perspectief bieden is het mooiste van het politieke werk. Dat is hetgeen waarvoor ik mijn bed uit kom. Mijn stem laten horen voor een groep mensen die daar zelf niet toe in staat is: daarom ben ik volksvertegenwoordiger geworden.

Toelichting kandidatencommissie

In Marlieke ziet de kandidatencommisie een resultaatgericht jong talent. Deze teamplayer en harde werker is breed inzetbaar en heeft een duidelijke passie om zich in te zetten voor het oplossen van sociale vraagstukken. De kandidatencommissie draagt Marlieke dan ook met veel plezier voor op plek 46 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA. 

Marlieke legt je in 1 minuut uit wat onze plannen voor de provincie Utrecht zijn: