Kandidaat Europees Parlement: Lara Wolters
7

Lara Wolters

Woonplaats
Brussel
Functie(s)
Europarlementariër PvdA
Volg mij op

Met solidariteit komen we bij een Europa waar mensen wat bij vóelen.

Ik ben Lara Wolters, sinds 2019 lid van het Europees Parlement voor de PvdA. 

Achtergrond

Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in een gezin met twee maatschappelijk betrokken ouders die ervan overtuigd waren dat als je echt voor vooruitgang wil strijden, je in Europa moet wezen. Geen wonder misschien dat ik na mijn studie voor Brussel koos – waar ik nu met mijn Griekse man en mijn twee zoontjes woon.

Nadat ik bij de vorige verkiezingen werd verkozen, ben ik de strijd aangegaan voor een Europese wet die bedrijven dwingt om wereldwijd op een verantwoorde manier zaken te doen. Zonder kinderarbeid, milieuvervuiling, corruptie of mensenrechtenschendingen. In december 2023 lukte het me, na 4 jaar knokken, om er eindelijk een akkoord over te bereiken. Maar er moet nog veel meer gebeuren de komende jaren. 

Mijn visie voor Europa

Ik wil een roder, en een groener Europa. Een Europa dat de groeiende ongelijkheid harder aanpakt, dat mens en milieu op 1 zet, dat fatsoenlijke werkomstandigheden garandeert en zorgt voor een economie waar iedereen wat aan heeft. Een Europa van solidariteit tussen arme en rijke regio’s – zeker in een tijd waarin de kwetsbaarsten de dupe dreigen te worden van klimaatverandering.  

Lukt ons dat, dan komen we bij een Europa waar mensen wat bij vóelen. Een Europa waar ze trots op kunnen zijn, omdat het staat voor rechtvaardigheid, solidariteit en houvast in tijden van onzekerheid. En zo’n Europa, dat kan pas echt een vuist maken. Zo’n Europa laat zich niet uit elkaar spelen en kan de hele wereld aan.

De kandidatencommissie over Lara Wolters

Lara Wolters heeft zich in het Europees Parlement in korte tijd ontpopt tot een van de invloedrijkste politici op haar thema’s en dat is ook in Nederland zeer zichtbaar geweest. Met haar Brusselse ervaring kan ze als geen ander coalities bouwen op thema’s die potentieel polariserend zijn – zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en feminisme – en daarmee resultaten boeken voor de sociaaldemocratische agenda. De commissie is ervan overtuigd dat ze dit met verve zal doen in een volgende termijn. Daarom draagt de commissie Lara voor op plek 7 van de advieslijst.