Kandidaat Europees Parlement: Kenville Kleinmoedig
18

Kenville Kleinmoedig

Woonplaats
Rotterdam
Functie(s)
Masterstudent European Governance aan Universiteit Leiden, Projectcoördinator bij Hogeschool Rotterdam
Volg mij op

De toets van vooruitgang is niet of we meer toevoegen aan degenen die al veel hebben, maar om genoeg te verschaffen aan degenen die te weinig hebben.

Mijn naam is Kenville Kleinmoedig. Ik ben geboren en getogen op het eiland Curaçao en ben naar Nederland verhuisd voor mijn bachelor in Bedrijfskunde en mijn master in Internationaal en Europees Bestuur. Tijdens mijn bachelorjaren was ik vicevoorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad en later werd ik voorzitter van de Instituut Medezeggenschapsraad. Momenteel ben ik masterstudent European Governance aan de Universiteit Leiden en projectcoördinator bij Hogeschool Rotterdam.

Strijd voor een rechtvaardig Europa

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat elke stem, vooral diegene die te snel genegeerd wordt, weerklinkt in Rotterdam, Nederland én Europa. Het helpt ook als je je daar zowel activistisch als constructief voor inzet. Ik streef naar een Europa waar elk individu en elke gemeenschap een gevoel van verbondenheid ervaart en waar we individuele waarden koppelen aan collectieve verantwoordelijkheid. Een Europa dat oog heeft voor het kleine, zoals die paradijselijke eilanden in de Cariben. En waar jonge mensen een plek aan de tafel hebben: het is vooral hun toekomst!

De wereld moet groener, inclusiever en sociaal rechtvaardiger worden. De sleutel ligt bij een robuuster Europa dat getuigt van de kracht die voortkomt uit onze diversiteit. En een Europa dat deze waarde zelfbewust durft uit te dragen in een wereld waar rechtvaardigheid, respect voor mensen én onze planeet eerder af dan toe lijkt te nemen. Samen zullen we hiertegen strijden. Ik geloof in een sterk Europa en daar heb ik jouw steun voor nodig!

De kandidatencommissie over Kenville Kleinmoedig

Kenville Kleinmoedig is een betrokken politiek activist en organiser. Een gedegen denker met aansprekende ideeën voor een socialer en duurzamer Europa, die hij op toegankelijke wijze over weet te brengen.

Hij is een stevig pleitbezorger voor en heeft een duidelijke visie over het betrekken van de Caraïbische delen van het koninkrijk bij de Europese politiek, en vice versa.  Met zijn ervaring in het betrekken van leden, kiezers en inwoners is Kenville goed in staat Europa dichterbij mensen te brengen en toegankelijker te maken. Graag dragen wij Kenville voor op plek 18 van de lijst van GroenLinks-PvdA.