Kandidaat Europees Parlement: Jolein Baidenmann
15

Jolein Baidenmann

Woonplaats
Amsterdam
Functie(s)
Manager Openbaarheidsbeleid, plaatsvervangend directeur Open Overheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken & Lid Raad van Toezicht WECF, ecofeminist movement
Volg mij op

Ik zoek dringend naar verandering. Nu. Niet over 8 jaar of 12 jaar, maar per direct. - Michelle Obama

Met passie strijd ik voor verandering en tegen onrecht. Dit doe ik door problemen aan te kaarten, mensen en organisaties te verbinden en innovatieve richtingen voor te stellen. Dat deed ik in de 20 jaar dat ik werkte op het gebied van duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en buitenland beleid. Dat doe ik nu in mijn werk als manager Openbaarheidsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en in mijn Raad van Toezicht. En dat zal ik doen in het Europees Parlement. Op mijn website vind je alles over mijn campagne.

Ik ben al 35 jaar actief lid van de PvdA, onder meer als voorzitter van de buitenlandcommissie, PvdA Duurzaam en als bestuurslid van PvdA Amsterdam.

Motivatie

Ik geloof dat een krachtig en verenigd Europa essentieel is om de grensoverschrijdende uitdagingen van vandaag aan te pakken. Samen kunnen we positieve veranderingen bewerkstelligen op het gebied van klimaat, migratie, energie en veiligheid. Ik vind het belangrijk om vooruit te kijken. We moeten als Europese Unie anticiperen op vergrijzing, digitalisering, zorgkosten en veranderingen in de arbeidsmarkt. Ons doel is brede welvaart en duurzame verdienmodellen.

Ik wil bijdragen aan een Europa waarin iedereen veilig en gezond kan leven, zich kan ontwikkelen, haar stem kan laten horen, en zeker kan zijn van een woning en inkomen. Binnen alle thema’s waar ik aan werk, richt ik me op kansengelijkheid, de positie van vrouwen en toekomstige generaties.

Met jouw steun wil ik met energie en toewijding werken aan een open, eerlijke, duurzame en democratische Europese Unie.

De kandidatencommissie over Jolein Baidenmann

Jolein Baidenmann zet zich al meer dan 20 jaar in om het rode en het groene verhaal te combineren en te verwezenlijken. Jolein heeft in die tijd veel kennis opgebouwd in een divers aantal dossiers met zich mee, in het bijzonder over duurzaamheid en open overheid. In Jolein zien we een kandidaat met een optimistische houding en een heldere visie om de uitdagingen in Europa de komende jaren onverminderd te bestrijden. De kandidatencommissie is verheugd om Jolein voor te dragen op plek 15.