Portetfoto Jan Daenen
58

Jan Daenen

Woonplaats
Nijmegen
Portefeuille
Politiek Adviseur Tweede Kamerfractie PvdA, Statenlid PvdA Gelderland
Volg mij op

Werken aan een toekomstbestendige basis voor iedereen. Samen kunnen we dat!

Of je wieg nu staat in een villa in Bloemendaal of een corporatieflat in Arnhem-Zuid, je geboorteomgeving mag nooit bepalen welke dromen je na kunt streven. Het is een eer om namens GroenLinks-PvdA te werken aan een stevige basis voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Als kind uit een mooi Brabants dorp ging ik in de zomer naar het dorpszwembad, leende ik games in de bibliotheek, en waagde ik mijn eerste dans in de lokale kroeg. In rap tempo verdwijnen deze voorzieningen uit ons platteland. Jongeren kunnen geen betaalbare woning meer vinden, ouderen vereenzamen in te grote huizen. Boodschappen doen en het ziekenhuis bezoeken, worden een enorme opgave omdat de reis te duur is, de bus is wegbezuinigd, of de voorzieningen helemaal niet meer bestaan. 

Te lang hebben we toegekeken hoe de ziel uit onze dorpen en wijken verdween, en hoopten we dat marktwerking de boel oploste. Maar bestaanszekerheid zou geen marktproduct mogen zijn, dat moet aan iedereen toekomen. We moeten daarom het heft weer in eigen handen nemen om basisvoorzieningen, zoals de volkshuisvesting, het openbaar vervoer, en goede zorg, weer voor iedereen toegankelijk te maken. Daar wil ik de komende jaren graag een bijdrage aan leveren namens GroenLinks-PvdA.

Toelichting kandidatencommissie

In deze landbouweconoom en econometrist ziet de commissie een politiek talent. De Gelderse Jan heeft zich bewezen als bruggenbouwer en kan met zijn kennis een belangrijke bijdrage leveren op dossiers als wonen, openbaar vervoer en landbouw. De kandidatencommissie ziet in Jan een bevlogen en verbindende kandidaat, die de commissie dan ook graag voordraagt op plek 32 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.