Portret van Iris Vrolijks
64

Iris Vrolijks

Woonplaats
Maassluis
Portefeuille
Productmanager de Baak, Raadslid PvdA Maassluis
Volg mij op

De politiek is er voor mensen. Niet andersom. Zo lossen we de échte problemen op.

Ik ben Iris Vrolijks, 24 jaar, en geloof dat de politiek de plek is om levens van mensen te kunnen veranderen. We zien vaak hoe politiek voor, maar helaas ook tegen mensen kan werken. Ik wil zorgen dat door écht naar mensen te luisteren het geloof in de politiek weer terug komt. Juist ook bij mensen van mijn generatie. Ik hoor dat jongeren geen geloof meer hebben in de politiek. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Ik wil dat veranderen. 

Ik woon in de gemeente Maassluis, waar ik sinds 2018 raadslid ben. Daar houd ik me bezig met de onderwerpen jeugd (zorg), sociaal domein, veiligheid, duurzaamheid, onderwijs en cultuur. Naast mijn werk als gemeenteraadslid werk ik ruim 5 jaar bij de Baak en heb ik de afgelopen jaren verschillende studies afgerond.

Toelichting kandidatencommissie

In Iris ziet de commissie een gedreven en doortastend politicus. Iemand die opgewassen is tegen weerstand en tevens goed kan samenwerken. De commissie ziet in deze jonge kandidaat iemand die zich veel dossiers eigen kan maken. De kandidatencommissie draagt Iris dan ook met veel plezier voor op plek 38 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.