Portret van Inge Oosting
56

Inge Oosting

Woonplaats
Elim
Portefeuille
Directie ondersteuner - BCS B.V.
Volg mij op

Ik strijd voor een eerlijk, sociaaI, en duurzaam Nederland. Voor nu en voor later!

Inge is een geboren Drent: nuchter, direct, eerlijk en trouw. Inge is niet van opsmuk en onrechtvaardigheid. Daar kan ze niet tegen. Haar hele leven al springt ze voor anderen in de bres als de situatie daarom vraagt. 

Veel mensen weten haar te vinden. Ze komt op voor belangen, doorziet problemen snel en is doelgericht in het zoeken naar oplossingen. Het maakt Inge niet uit wie er aan de poort rammelt: vrouwengroepen, schoolbesturen, voetbalverenigingen; allemaal kunnen ze bij haar terecht. Ze luistert en hoort vaak meer dan er wordt gezegd. Strijdbaar, daadkrachtig en gedreven gaat ze aan het werk en als ze beetheeft, laat ze niet zomaar los. 

Vanuit de oppositie heeft Inge in het lokaal bestuur altijd een stevige en consequente inbreng gehad. Door haar werkwijze wist ze bij vriend en vijand respect af te dwingen. 

Inge werkt in het bedrijfsleven waar ze zich inzet voor eerlijk werk en gelijke beloning. Integratievraagstukken die voorliggen gaat ze hierbij niet uit de weg. Omgekeerd weet ze haar expertise vanuit het bedrijfsleven weer in te brengen in de politiek, met vaak verrassende invalshoeken als gevolg.

De PvdA is altijd een thuishaven voor Inge geweest en in 2010 werd ze raadslid, 2014 fractievoorzitter en in 2018 lijsttrekker. Ze heeft een groot netwerk opgebouwd in Drenthe en is een bekende in de regio.

Solidariteit is haar tweede natuur. De toekomst van de sociaaldemocratie maakt dat Inge de lokale politiek wil verruilen voor de landelijke politiek.

Toelichting kandidatencommissie

Inge heeft de commissie weten te overtuigen met haar no-nonsense houding en verfrissende ideeën over en ervaring in het bedrijfsleven. Deze politicus, met haar voeten stevig in de Drentse klei, is opgewassen tegen weerstand en is goed in staat de verbinding tussen verschillende groepen in de samenleving te leggen. De kandidatencommissie draagt Inge dan ook met plezier voor op plaats 30 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.