Portret van Hayte de Jong
54

Hayte de Jong

Woonplaats
Amsterdam
Portefeuille
Teamleider Public Policy & Regulatory Affairs bij PwC Nederland
Volg mij op

Samen de schouders eronder zetten om Nederland eerlijker en duurzamer te maken.

Ik ben Hayte de Jong, 41 jaar oud en ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in Amsterdam. Ik stel me kandidaat voor de Tweede Kamer omdat ik Nederland en de wereld eerlijker, duurzamer, en vrijer wil maken.

Als Fries met een sterk gevoel voor ‘mienskip’ – gemeenschapsgevoel – wil ik dat doen met verbindende, progressieve politiek. De eerste acht jaar van mijn carrière heb ik in de landelijke politiek gewerkt. Momenteel werk ik alweer net zo lang in het bedrijfsleven. Beide ervaringen wil ik meenemen naar de Tweede Kamer. Omdat de politiek, bedrijven en de samenleving elkaar nodig hebben om echt stappen vooruit te zetten bij het tegengaan van ongelijkheid of het bestrijden van klimaatverandering. Vanuit die overtuiging stel ik me met groot enthousiasme kandidaat als lid van de Tweede Kamer!

Toelichting kandidatencommissie

Hayte heeft indruk gemaakt op de commissie als een energieke kandidaat die belangrijke inhoudelijke expertise meeneemt vanuit een duidelijk moreel kompas. Daarnaast heeft Hayte een evidente politiek-strategische deskundigheid. Deze open en bevlogen kandidaat draagt de kandidatencommissie dan ook met veel plezier voor op plek 28 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.