Portret van Eylem Koseoglu
60

Eylem Köseoglu

Woonplaats
Zaandam
Portefeuille
Senior beleidsadviseur Herstelbeleid Toeslagen Ministerie van Financiën, Fractievoorzitter PvdA Zaanstad
Volg mij op

Strijdbaar voor gelijke kansen, sociale rechtvaardigheid, en een inclusieve toekomst.

Ik ben een dienaar van de publieke zaak, politica, fractievoorzitter, rijksambtenaar, jurist, beleidsadviseur, moeder, dochter, zus, echtgenote, vriendin, feminist, groene sociaaldemocraat en een Zaankanter.

Daar waar ik ben opgegroeid met gelijkheid, vrijheid en afwezigheid van traditionele rolpatronen, zag ik al snel bij mezelf en om mij heen dat iemands achtergrond en gender zorgen voor een verschil in kansen en gelijke behandeling. Zowel in het onderwijs, op het werk, op straat, bij belastingen, uitkeringen als bij handhaving. Dit is anno 2023 niet veranderd. Kansenongelijkheid is nog steeds aan de orde van de dag. Helaas is op dit moment de kloof tussen overheid en samenleving groter geworden, waardoor mensen zich niet gehoord voelen. We leven in een parallelle samenleving, waarin bepaalde groepen door het systeem structureel achterblijven en sociale en economische ongelijkheid een diepgeworteld probleem is geworden. Ik wil het vertrouwen weer herstellen en bouwen aan een eerlijkere toekomst voor allen.

Toelichting kandidatencommissie

De kandidatencommissie heeft Eylem leren kennen als een deskundige en doortastende teamplayer. Haar kennis zou goed van pas komen op dossiers als financiën en sociale zaken. Eylem kwam op de commissie over als een sterk politicus die met beide benen op de grond staat. Deze kandidaat, die met veel passie opkomt tegen onrecht, draagt de kandidatencommissie dan ook graag voor op plek 34 op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.