Eefke Meijerink

Eefke Meijerink

Woonplaats
Zwolle
Portefeuille
Directeur-bestuurder bij Flever
Volg mij op

Met vereende krachten gaan we een duurzame en solidaire wereld dichterbij brengen.

Mijn naam is Eefke Meijerink. Ik ben een gedreven en betrokken mens. Mijn hele leven al zet ik me ervoor in dat mensen mee kunnen doen. Als directeur-bestuurder van Flever werk ik aan toegankelijke zorg en welzijn in Flevoland. Met mijn partner en onze zoon van 12 woon ik in Zwolle waar ik tussen 2006 en 2018 actief was in de gemeentepolitiek.

Ik ben opgeleid als Socioloog in Utrecht, maar een net zo belangrijke leerschool was Eureka in Zwolle, waar ik met creatieven, buurtbewoners, dak- en thuislozen en studenten een bloeiende vereniging ontwikkelde. Want dat ben ik ten voeten uit: samen bouwen aan iets nieuws. Met kleine stappen nu, zorgen dat de gewenste toekomst dichter bij komt. Want of het nu gaat om betaalbare huizen, goede zorg of een toekomstgerichte economie; duurzaamheid en solidariteit zijn twee kanten van dezelfde medaille, die van bestaanszekerheid. Daarom wil ik meebouwen aan een verenigd links.

Toelichting partijbestuur

Deze Overijsselse socioloog en politicus heeft haar sporen verdiend in het sociale domein. De kandidatencommissie ziet in Eefke een politicus die in staat is mensen mee te nemen en verschillen te overbruggen. Deze communicatief sterke politicus draagt de kandidatencommissie dan ook erg graag voor op plek 48 van de staartlijst op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.