Kandidaat Europees Parlement: Catarina Vieira
10

Catarina Vieira

Woonplaats
Hilversum
Functie(s)
EU Beleidsadviseur, Solidaridad
Volg mij op

Onze groene en rode waarden in Europa waarmaken: daar ga ik voor.

Beslissingen in Brussel hebben een grote impact. Daarom heb ik me de afgelopen jaren vanuit maatschappelijke organisaties hard gemaakt voor stevige Europese wetgeving voor milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen. Want onze economieën mogen niet afhankelijk zijn van uitbuiting van mensen en de vernietiging van de natuur, ook al gebeurt dat ver weg. Nu wil ik van binnenuit voor verandering zorgen als lid van het Europees Parlement.

Europese samenwerking

Ik ben 27 jaar en opgegroeid op de Atlantische eilanden van de Azoren, Portugal. Na mijn studie ben ik in 2017 naar Nederland geëmigreerd om samen te wonen met mijn partner. Sinds 2022 maak ik deel uit van de GroenLinks-delegatie bij de European Green Party. Uit ervaring weet ik dat de dagelijkse realiteit van verschillende inwoners van Europa sterk verschilt. Tegelijkertijd kunnen we alleen samen onze gemeenschappelijke uitdagingen aanpakken, van klimaatverandering tot bedreiging van de vrede. Er moet nog veel gebeuren om een groen Europa in de toekomst te garanderen, met gelijke kansen voor iedereen.

In het Europees Parlement zijn jongeren in de minderheid. Als kandidaat hoop ik de stem van jongeren te laten horen. Bovenal wil ik een kandidaat zijn die de ambitie van onze groene en rode waarden in Europa waarmaakt.

De kandidatencommissie over Catarina Vieira

Catarina Vieira vertegenwoordigt GroenLinks op Europees niveau in de European Green Party en dat is te merken. Ze heeft een heldere en duidelijke visie op het belang van internationale politiek en Europa. Geboren op de Azoren heeft ze ook vanuit persoonlijke ervaring passie voor de Europese samenwerking.  

In haar huidige werk voor een maatschappelijke organisatie maakt ze nu al wezenlijke impact op de Europese wetgeving voor bedrijven ten aanzien van mensenrechten en duurzaamheid. Catarina is een teamspeler die hard werkt en zich snel nieuwe dossiers eigen maakt. Met haar talenkennis, politiek potentieel en reeds opgebouwde ervaring op het Europees toneel is zij een aanwinst voor de Europese politiek. De kandidatencommissie draagt dan ook met veel enthousiasme Catarina voor als nummer 10 op de GroenLinks-PvdA lijst.