Portret Bas Bijlsma

Bas Bijlsma

Woonplaats
Den Haag
Portefeuille
Adviseur internationale rechtvaardigheid, vrede en veiligheid
Volg mij op

Onrecht Nederland en de wereld uit

Ik ben een RoodGroene activist met een hekel aan onrecht. Als mensenrechtenverdediger en diplomaat zag ik in de praktijk hoe ongelijkheid, armoede, en haat samenlevingen verscheuren. Dat moeten we koste wat het kost voorkomen. 

Ik ben geboren in een onderwijsnest in Den Haag. Daar leerde ik dat we juist verder komen als we het samen doen. Een extra steuntje in de rug kan een mensenleven maken, terwijl desinteresse en ongelijkheid onze samenleving verzwakken. 

Al sinds mijn studie in Amsterdam strijd ik daarom voor een eerlijkere samenleving. In binnen- en buitenland. Want of ik nou vluchtelingen in Irak spreek, een activist in Zimbabwe, of vrienden hier thuis: uiteindelijk willen we hetzelfde. Gewoon jezelf kunnen zijn. Kunnen bouwen op hulp voor als je pech hebt. Het respect krijgen dat je verdient. En een fijn leven voor je familie, vrienden, kinderen en kleinkinderen. 

Sinds mijn twee zoontjes in mijn leven zijn, is die inzet voor mij alleen maar belangrijker geworden. Ik wil dat zij later zien dat we niet alleen ons best deden, maar er samen in slaagden de perfecte storm van groeiend sociaal onrecht en de verwoestende klimaatverandering te temmen. En dat we dat deden op een eerlijke manier, zodat de mensen met het onzekerste bestaan er het meeste van profiteerden.

Toelichting partijbestuur

Bas heeft een grote passie voor internationale vrede & veiligheid. Met ruime ervaring op het gebied van buitenlandse zaken, heeft Bas de kandidatencommissie weten te overtuigen als een idealistische kandidaat die direct en eerlijk zijn verhaal kan overbrengen. De kandidatencommissie draagt Bas dan ook met plezier voor op plek 47 van de staartlijst Zuid-Holland van GroenLinks-PvdA.