Portret van April Ranshuijsen
59

April Ranshuijsen

Woonplaats
Nijmegen
Portefeuille
Gemeenteraadslid voor GroenLinks in Nijmegen, sociaal domein. Projectleider en adviseur diversiteit & inclusie.
Volg mij op

Een echt inclusieve samenleving vraagt anders kijken, denken en doen. Daar sta ik voor.

April Ranshuijsen is geboren op 7 april 1977. Zij groeide als enig kind op in Vlaardingen, bij haar moeder. Vanaf haar 17e zit April in een rolstoel. Ze woonde drie jaar op een internaat in Groesbeek en woont sinds 1998 in Nijmegen.

April is vanaf 2012 fractielid van GroenLinks Nijmegen. De afgelopen jaren was ze onder andere campagneleider, lijsttrekker, en fractievoorzitter. April heeft een ontembare wil en een grote dosis veerkracht.

Na haar theateropleiding werkte ze als dagvoorzitter en inspiratiespreker. Tussen 2004 en 2014 werd April meermaals individueel-, Europees- en wereldkampioen rolstoelhockey. Bij VWS was ze werkzaam als aanjager voor het VN-verdrag Handicap.

Op dit moment werkt April als projectleider en adviseur Diversiteit en Inclusie bij adviesbureau BMC. Als ervaren politicus neemt ze haar kennis en ervaring mee naar de Tweede Kamer. Haar missie: een samenleving voor iedereen.

Toelichting kandidatencommissie

Als ervaren politicus weet April dat je idealen kan omzetten naar beleid. Ze is een krachtige generalist met een rood hart. Haar missie: een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig mee kan doen. De commissie heeft April leren kennen als gepassioneerd, doelgericht en als een doorzetter. De kandidatencommissie draagt April dan ook graag voor op plek 33 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.