Anna-Lena Penninx

Anna-Lena Penninx

Woonplaats
Ulft
Portefeuille
Projectmedewerker Duurzaamheid - Gemeente Winterswijk
Volg mij op

Beter luisteren naar ervaringsdeskundigen en vakmensen. Samen praktisch en gericht werken aan een groene, sociale, en sterke samenleving.

Ik ben Anna-Lena Penninx (1978), geboren in Zweden en opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek. Ik heb de opleiding mbo Veehouderij gedaan in Doetinchem en HBO Bos- en Natuurbeheer op Larenstein in Velp. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

In het dagelijks leven ben ik projectmedewerker Duurzaamheid bij de gemeente Winterswijk. Daar heb ik de aanpak energiearmoede opgezet waarbij we inwoners helpen om te besparen en hun energierekening te verlagen. Al geruime tijd ben ik politiek actief. Eerst als gemeenteraadslid in de Oude IJsselstreek, daarna als Statenlid in de provincie Gelderland en tegenwoordig als algemeen bestuurslid van Waterschap Rijn en IJssel. 

Politiek gaat mijns inziens niet over links of rechts. Politiek gaat over het afwegen van belangen en luisteren naar elkaar zodat uiteindelijk het beste besluit kan worden genomen waar de meerderheid achter staat. Balans tussen mens, natuur en economie vind ik bij die afweging belangrijk. Zeker in de Tweede Kamer. Maak het sociale en groene bedrijven makkelijker om te ondernemen. Maak een eind aan het toeslagencircus en zorg voor een goed basis inkomen. Luister meer naar ervaringsdeskundigen en vakmensen. In de zorg, het onderwijs, de bouw, de agrarische sector, het MKB, enzovoort. Juist de mensen die midden in de uitvoering staan, weten wat er speelt en wat er beter kan. Samen kunnen we zo werken aan een groene, sociale en sterke samenleving.

Toelichting partijbestuur

Deze Achterhoeker, opgegroeid op een agrarisch bedrijf, is in de politiek altijd opzoek naar de balans tussen mens, natuur en economie. De kandidatencommissie leerde Anna-Lena kennen als een energieke kandidaat met een groot hart voor groene dossiers met veel ervaring in de Gelderse Staten en het waterschap. De commissie draagt Anna-Lena met trots voor in op plek 48, staartlijst zuid van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.