Kandidaat Europees Parlement: Anna Koolstra
20

Anna Koolstra

Woonplaats
Den Haag
Functie(s)
Adviseur Ministerie van BZK
Volg mij op

Dat we niet allemaal de vruchten plukken van de Europese samenwerking, zie ik als een grote weeffout van de EU.

Sinds ik in 2016 in het hart van de Europese Unie aan de slag mocht voor de Nederlandse overheid, ben ik mij bewust geworden van het belang van het werk dat wordt verzet in Brussel. Ik studeerde economie en filosofie en verdiepte mij sindsdien in de EU. Daar wordt in naam van 450 miljoen mensen gewerkt aan de fundamentele pijlers van ons bestaan; van de indeling van de gemeenschappelijke markt tot het pad naar een duurzamere toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een maatschappelijke bijdrage moet leveren in deze turbulente tijd van groeiende ongelijkheid, afbrokkelende democratieën en klimaatcrisis. Mijn bijdrage betrof het werk aan betaalbare huur: eerst bij de gemeente Amsterdam en daarna bij het Ministerie in Den Haag. En ik zou het fantastisch vinden om dit werk voort te zetten als Europarlementariër.

Een Europa dat voor iedereen werkt

Ik ben 29 jaar, kom uit Amersfoort en ik wil naar Brussel. Daar wil ik het verschil maken als idealist die maar al te graag wetten schrijft. In het Europees Parlement wil ik twee doelen bereiken: de EU dichterbij de burger brengen en de gemeenschappelijke markt in balans brengen. Die markt heeft voor werkgevers veel opgeleverd maar tegelijkertijd veel werknemers in kwetsbare posities gebracht. Denk aan flexwerk, arbeidsmigranten en slechte huisvesting. Het feit dat we niet allemaal de vruchten plukken van de Europese samenwerking, zie ik als een grote weeffout van de EU. Mijn internationale ervaring en werk als beleidsmaker bij de gemeente, het Rijk en het Brusselse gaan mij helpen om snel effectief en uitvoerbaar beleid te maken. Ik kan niet wachten!

De kandidatencommissie over Anna Koolstra

Anna Koolstra is een jonge gedreven beleidsadviseur en is na verschillende ambtelijke functies klaar voor de stap naar de politiek. Ze heeft in diverse professionele rollen al gewerkt in het Europese krachtenveld, onder meer als onderdeel van de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging bij de EU in Brussel. Ook deed ze ervaring op in intercultureel samenwerken als internationaal debattrainer. 

Haar visie op Europese samenwerking weet ze krachtig te verwoorden. Nu is het moment gekomen om actief bij te gaan dragen aan een duurzamer en socialer Europa. De expertise die Anna heeft opgebouwd op het gebied van wonen vormt daarbij een waardevolle toevoeging op een in Europa belangrijk thema. We dragen Anna dan ook met veel plezier voor op plek 20 van de lijst van GroenLinks-PvdA.