Portret van Abbasin Nessar
62

Abassin Nessar

Woonplaats
Almere
Portefeuille
Strategisch adviseur bestuurlijke zaken bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Fractievoorzitter Provinciale Staten Flevoland.
Volg mij op

Ik ben een praktische idealist die doet wat hij zegt en stem kan zijn voor Nederlanders die geen stem hebben in het politiek bestuur van ons land.

Ik ben Abassin Nessar, 38 jaar, en vader van een diva van 5 jaar. Ik woon in Almere Poort in het prachtige Flevoland. 

In het dagelijks leven ben ik strategisch adviseur bestuurlijke zaken bij het departement Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In het verleden hield ik me daar bezig met bestuurlijke vernieuwing en burgerparticipatie. Daarnaast ben ik nu Fractievoorzitter voor PvdA in de Provinciale Staten in Flevoland.

Mijn loopbaan wordt gekenmerkt door tomeloze inzet voor het openbaar bestuur in binnen en buitenland. Van huis uit ben ik politicoloog met een master in Internationale Betrekkingen, een minor in Management, en een bachelorstudie Nieuwe Perzisch Taal en Cultuur. Als voormalige politieke vluchteling uit Afghanistan en trotse Flevolander wil ik me graag inzetten voor de bestaanszekerheid en gelijkheid van de vele Nederlanders die niet mee kunnen doen en afhaken. Zoals in het zuiden van Enschede en Amsterdam-Zuidoost waar ik ben opgegroeid, maar ook in Almere, Rotterdam-Zuid, en Amsterdam Nieuw- West waar ik heb gewerkt. Ik ben een generalist met affiniteit met en deskundigheid op de portefeuilles Bestuurlijke vernieuwing, Woonopgave, Ruimtelijke Ordening, Energietransitie en Internationale betrekkingen/ Ontwikkelingssamenwerking.

Toelichting kandidatencommissie

Abassin heeft in Flevoland zijn politieke sporen verdiend, waar hij heeft gezien hoe belangrijk het smeden van coalities is. Als eerste generatie politieke vluchteling hecht hij veel belang aan tolerantie, sociaaleconomische verheffing en bestaanszekerheid. De doorgeschoten neoliberalisering is hem dan ook een doorn in het oog. De kandidatencommissie ziet in Abassin een bevlogen kandidaat, die de commissie graag voordraagt voor plek 36 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA. 

Abassin legt je in 1 minuut uit wat onze plannen in Flevoland zijn