De band Gallowstreet sluit het congres van GroenLinks en PvdA in 2023 af

Alles over deze campagne

GroenLinks en PvdA geloven dat samenwerken ons sterker maakt. In deze tijden van politieke versplintering doen we iets bijzonders: we doen met één lijst en één programma gezamenlijk mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Om zo een vuist te maken en Nederland groener en socialer te maken.

Afgelopen juli stemden leden van de Partij van de Arbeid en GroenLinks in ruime meerderheid voor gezamenlijke deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023. Daarom komen we met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, een gezamenlijke kandidatenlijst en een gezamenlijke lijsttrekker.

Verkiezingsprogramma, kandidatenlijst en lijsttrekker

Een gezamenlijk verkiezingsprogramma dat én keigroen én supersociaal is: dat is de opdracht waarmee de programmacommissie nu aan het werk is. Ze presenteren aan het einde van de zomer het concept-verkiezingsprogramma. Benieuwd naar het programma? Meld je aan voor onze updates, dan ontvang je het als eerste.

De kandidatencommissie voert in augustus gesprekken met kandidaten. We zijn op zoek naar volksvertegenwoordigers die hun nek durven uit te steken. Met een heldere blik, die weten wat er speelt, en een sterke binding hebben met de samenleving. Op 8 september maken we de concept-kandidatenlijst bekend!

De lijsttrekkerscommissie heeft Frans Timmermans voorgedragen als lijsttrekker van GroenLinks-PvdA. De leden van GroenLinks en de PvdA mochten daarna stemmen over zijn kandidatuur. Op 22 augustus werd bekend dat 91,8 procent vóór Frans Timmermans heeft gestemd als lijsttrekker. Hier vind je meer over de stemming.

Wat kun jij doen?

We kunnen deze campagne niet zonder jou. Nederland groener en socialer maken doen we niet alleen: mensen zoals jij maken het verschil. Dat kan door te doneren, of mee op pad te gaan als vrijwilliger. Kijk snel op deze pagina hoe jij kunt helpen.